Американският президент Джо Байдън и руският президент Владимир Путин по

...
Американският президент Джо Байдън и руският президент Владимир Путин по
Коментари Харесай

Джо Байдън и Владимир Путин си размениха предупреждения

Американският президе нт Джо Байдън и съветският президент Владимир Путин по време на вчерашния си телефонен диалог размениха предизвестия по отношение на Украйна , само че показаха и прочут оптимизъм , че идните през идния месец дипломатически разисквания ще спомогнат за понижаване на напрежението , съобщи Ройтерс.

В телефонния диалог, траял 50 минути,  Байдън съобщи, че Съединени американски щати упорстват Русия да понижи военното си наличие наоколо до границата с Украйна, а Путин съобщи, че възможни нови наказания на Запада против Москва ще доведат до раздор в връзките.

Разговорът се състоя по самодейност на съветския президент, отбелязва Ройтерс.

" Президентът Байдън съобщи, ч е забележителен прогрес в разговора може да бъде реализиран единствено в атмосфера на дезескалация, а не на ескалация ", съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки.

Помощникът на Путин Юрий Ушаков съобщи, че диалогът е основал положителни условия за продължение на разговора сред двете страни. Ушаков посочи, че съветската страна е удовлетворена от извършения телефонен диалог, който е бил фокусиран върху настояването на Москва за предоставяне на гаранции от Запада в областта на сигурността.

Байдън още веднъж насочи опасността си за невиждани наказания против Русия, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

" Байдън разказа два пътя ", като единият е пътят на дипломацията. " Другият път е обвързван повече със въздържане, в това число със сериозна цена и последици, с които ще се сблъска Русия, в случай че избере да направи инвазия на Украйна ", съобщи почитан американски представител.

" Нашият президент обаче незабавно реагира на това и сподели, че в случай че Западът в последна сметка реши под една или друга форма да вкара въпросните невиждани наказания, то всичко това може да докара до цялостен раздор на връзките сред страните ни. И че ще бъде нанесен извънредно сериозен удар по връзките на Русия със Запада като цяло ", посочи Юрий Ушаков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР