Американският предприемач и основател на Tesla и SpaceX Илон Мъск,

...
Американският предприемач и основател на Tesla и SpaceX Илон Мъск,
Коментари Харесай

Мъск обясни защо Starship се взриви

Американският бизнесмен и създател на Tesla и SpaceX Илон Мъск, съобщи, че попадането на хелий в мотора евентуално е предизвикало детонацията на прототипа на Starship след сполучливото последно кацане, съобщи БГНЕС.
Миналата седмица прототипът на галактическия транспортен съд Starship на SpaceX, изстрелян от площадка в Камерън, Тексас, кацна сполучливо, само че експлодира няколко минути по-късно.
 Прототипът на Spaceship се взриви при кацане (ВИДЕО) Прототипът на " Spaceship " се взриви при кацане (ВИДЕО)
Spaceship - прототипът на американската компания " Space X " на Илон Мъск, беше изстрелян от полигон в щата Тексас в 17.45 часа локално вр...
" Двигателят SN10 имаше ниска двигателна сила заради (вероятното) попадане в него на хелий от резервоара за гориво. Ударът при (скорост) 10 m / s счупи опорите и раздра част от обшивката ", изясни Мъск в Tуитър. Той разгласи, че в тази връзка ще бъдат направени съответните ремонти на SN11.

SN10 is in Valhalla now
— Elon Musk (@elonmusk)
Междувременно, SpaceX подписа контракт с Пентагона на стойност над 159 милиона $ за разработване и стартиране на два апарата за американската войска до края на фискалната 2023 година, обявиха от министерството на защитата на Съединени американски щати.
В допълнение към SpaceX, обичайният сътрудник на Пентагона за галактически военни технологии United Launch Alliance (ULA) е получил контракт на стойност над 224 милиона $ за изстрелване на два галактически апарата.
 Първият първообраз на Starship се взриви по време на криогенен тест (ВИДЕО) Първият първообраз на Starship се взриви по време на криогенен тест (ВИДЕО)
Първият първообраз на галактическия транспортен съд Starship на компанията на Илон Мъск SpaceX се взриви по време на криогенен тест в пусковия компле...
През октомври предходната година SpaceX получи държавен контракт от Пентагона за 149 милиона $ като част от стратегия за създаване на спътници за следене на изстрелвани ракети. SpaceX възнамерява да употребява своя телекомуникационен цех Starlink за произвеждане на спътници с широкоъгълни инфрачервени датчици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР