Американският писател-фантаст Дийн Кунц вероятно е предвидил избухването на епидемията

...
Американският писател-фантаст Дийн Кунц вероятно е предвидил избухването на епидемията
Коментари Харесай

Американски писател предсказал епидемията в Китай още през 1981 г.?

Американският писател-фантаст Дийн Кунц евентуално е планувал експлоадирането на епидемията от ковид . За това оповестиха негови почитатели и търсачи на конспирации, написа ТОПНОВИНИ.

В трилъра му " Очите на тъмнината ", написан в далечната 1981-а година, се споделя за основаването на нов вирус от китайска военна лаборатория. Той е наименуван " Ухан-400 " и е разказан като съвършеното биологично оръжие, което унищожава мозъка на носителите. В действителността в наши дни точно китайския град Ухан стана огнище на новия ковид.



Дийн Кунц разказва събитията, които се случват  през далечната тогава 2020 година. Вирусът плъзва по цялото земно кълбо, оставайки устойчив към всяко познато лекуване.  Писателят също по този начин споделя, че колкото изненадващо се появява, вирусът толкоз ненадейно и изчезва. За да нападна още веднъж 10 години по-късно, след което изцяло да изчезне.



Дали Дийн Кунц е бил оракул или просто извънредно образован и съобразителен публицист? За всички осведомени не е загадка, че  Ухан е огромен научно-изследователски център по микробиология и вирусология.  Теориите за интрига непрекъснато приписват създаването на биологически оръжия на огромните международни сили, в това число и Китай. Това евентуално е било изцяло задоволително за Кунц, с цел да развихри въображението си.

Наскоро  Министерството на правораздаването на Съединени американски щати оповести, че проверяват три обособени случая на шпионаж за Китай.  Първият е на харвардския професор Чарлз Либър, ръководител на Факултета по химия и биохимия, обвързван с китайска стратегия към Технологичния университет в Ухан. Либър е задържан за лъжесвидетелстване. Документи го уличават в приемане на към 15 милиона $ безплатни средства от китайските управляващи за проучвания в нанотехнологиите. По време на следствието ученият е отричал връзката си с китайския университет и поради това е упрекнат.



Вторият случай е с китаеца Янкин Йе, който е нарушил визата си и е работил като сътрудник на непозната страна. Той към този момент се намира в Китай. И третият - Жаосон Жън, китайски жител, задържан на летището в Бостън при опит да придвижи контрабандно биологичен материал в Китай. Той е работил по стратегия на Харвардския университет за изследване на рака.

Независими наблюдаващи обаче разясняват, че в  Съединени американски щати може да се приказва за осъществяване на огромна антикитайска акция.  На хора, поддържащи положителни взаимоотношения с Пекин се гледа с съмнение. Налагат се редица рестрикции на най-големите китайски компании. Причината за това се крие в сполучливо разрастващата се стопанска система на Китай, заплашваща да изпревари американската.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР