Американският пилотиран космически кораб на SpaceX“ на компанията Crew Dragon“

...
Американският пилотиран космически кораб на SpaceX“ на компанията Crew Dragon“
Коментари Харесай

SpaceX се скачи с Международната космическа станция

Американският пилотиран галактически транспортен съд на „ SpaceX “ на компанията „ Crew Dragon “ се скачи с Международната галактическа станция (МКС). Излъчването е на уеб страницата на Националната администрация по аеронавтика и космос на Съединени американски щати (НАСА), оповестява ТАСС.
" Мекото хващане беше сполучливо. „ Crew Dragon “ се скачи със станцията. Това се случи в 23:01 часа по източното крайбрежие ", осведомят представителите на американския галактически отдел. Екипажът на кораба в своя Туитър удостовери сполучливото привършване на интервенцията. В момента се ревизира херметичността на докинг станцията за вероятни течове, добавя БГНЕС.
 Откриха солени езера под ледниците на Марс Откриха солени езера под ледниците на Марс
Италиански учени оповестиха, че са разкрили мрежа от солени езера под ледниците на южния полюс на Марс, съобщи ТАСС. Откритието може да...
Докингът се извърши със забавяне от към шест минути. Това беше належащо, с цел да може на разстояние 20 м от станцията, да се изчака изгрева и ясно да се види орбиталния комплекс. За разлика от товарния галактически транспортен съд, който е свързан със захващане с манипулатор, следен от екипажа на станцията, пилотираната версия на „ Crew Dragon “ е проектирана да се прикачва към МКС в автоматизиран режим. Ако е належащо, както в съветския „ Союз “, е допустимо ръчно съединяване от командира на кораба.
Екипажът на задачата „ Crew-1 “ включва астронавтите на НАСА Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и представителят на Японската аерокосмическа организация Соичи Ногучи. От тях трима имат опит в галактически полети: японският Ногучи е летял в космоса два пъти, американците Хопкинс и Уокър - по един път. За астронавта Глоувър това е първият му орбитален полет.
Екипажът на американския галактически транспортен съд на борда на МКС ще се причисли към руснаците Сергей Рижиков (командир на МКС-64), Сергей Куд-Сверчков и американката Катлийн Рубинс, които са на станцията от 14 октомври 2020 година като част от 64-ата съществена експедиция. Хопкинс, Глоувър, Уокър и Ногучи ще бъдат на МКС шест месеца. Те ще се върнат на Земята на борда на „ Dragon Crew “, който е очакван да се приземи край крайбрежията на Флорида.
Корабът, наименуван „ Resilience “, беше изстрелян от ракетата „ Фалкон 9 “ в понеделник от космодрума при нос Канаверал, Флорида. „ SpaceX “ приземи потребления първи стадий на ракетата-носител на плаващата платформа „ Of Course I Still Love You “ в Атлантическия океан. Компанията усъвършенства технологията си за връщане на стадия, с цел да понижи разноските за изстрелване на ракети.
 Международната галактическа станция на косъм се избави от конфликт с галактически отпадък Международната галактическа станция на косъм се избави от конфликт с галактически отпадък
Международната галактическа станция (МКС), избегна конфликт с незнайни галактически парчета, употребявайки моторите на товарния космическ...
Първият пилотиран полет на „ Crew Dragon “ е изработен тази година от астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен. Космическият транспортен съд, изведен в орбита на 30 май, дебаркира в автоматизиран режим към МКС на 31 май. Хърли и Бенкен го кръстиха „ Endeavour “, след галактическата совалка, на която и двамата астронавти направиха първите си полети.
Изстрелването на „ Crew Dragon “ бележи първия пилотиран полет от девет години насам от Съединени американски щати с американски галактически транспортен съд. НАСА ги приключи през 2011 година Оттогава астронавтите са дошли на МКС от съветските „ Союз “. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР