Американският певец и актьор Боби Райдел почина на 79-годишна възраст

...
Американският певец и актьор Боби Райдел почина на 79-годишна възраст
Коментари Харесай

Почина певецът и актьор Боби Райдел

Американският артист и артист Боби Райдел умря на 79-годишна възраст в Пенсилвания , съобщи Ройтерс, като цитира известие на неговия уеб страница.

Той има записани десетки рок шлагери, кумир е на младежите през 50-те и 60-те години на предишния век и взе участие в хитовия музикален филм " Bye Bye Birdie ".

Райдел е умрял в болница от затруднения от пневмония, която обаче не е вследствие на преболедуване от COVID-19, излиза наяве от известието, оповестено на уеб страницата на музиканта.
 Боби Райдел
Той става известен през 1950 година, откакто взе участие в телевизионно шоу. През 1959 година сингълът му "Kissin' Time " влиза в класацията на списание "Билборд ", което му носи огромна популярност.

Боби Райдел е продал над 25 милиона копия от албумите си и има 34 шлагера, влезнали в класацията Хот 100 на "Билборд ", отбелязва Ройтерс.

Дебютът му в киното е през 1963 година с ролята в " Bye Bye Birdie ", след което Боби Райдел взе участие в няколко кино лентата и сериала.

Rock n' Roll singer Bobby Rydell dies at age 79
— Reuters (@Reuters)
Роден е с името Робърт Луис Ридарели на 26 април 1942 година във Филаделфия , където има и улица, кръстена на него.

В биографичната си книга изпълнителят споделя за борбата си с алкохола и депресията, в която изпаднал след гибелта на първата си брачна половинка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР