Американският отбор по биатлон ще бойкотира финалния кръг на Световната

...
Американският отбор по биатлон ще бойкотира финалния кръг на Световната
Коментари Харесай

САЩ бойкотират Световната купа в Тюмен

Американският тим по биатлон ще бойкотира финалния кръг на Световната купа за сезона в съветския град Тюмен. Надпреварата ще се организира в края на месеца, а янките оповестиха, че няма да вземат участие поради неналичието на оторизирана антидопингова лаборатория в Русия.

На Игрите в ПьонгЧанг Русия се състезава под безпристрастен байрак, само че в средата на седмицата МОК възвърне участието на страна, а в този момент се чака решение и за статута на съветската антидопингова организация (RUSADA).

“Решението на Международния съюз по биатлон (IBU) да измести финалите на Световната купа в Тюмен е изцяло недопустимо. В поддръжка на чистия спорт и нашата физическа сигурност ние не мислим, че е добре да участваме там”, гласи известието на американския тим, подписано от президента на локалната асоциация Макс Коб.

Той твърди, че Русия не съблюдава наредбите на WADA: “Напълно поддържаме правото на чисти съветски спортисти да се състезават, както и Русия да бъде хазаин на конкуренция от Световната купа в бъдеще, само че това би трябвало да стане, когато те покажат цялостна отдаденост на битката с допинга.”

Още по време на зимните олимпийски игри в Южна Корея спортисти от другите тимове оповестиха, че обмислят дали да пътуват за последните стартове от сезона. “Надявам се Швеция също да бойкотира стартовете в Тюмен”, съобщи Себастиан Самуелсон, който завоюва сребро в преследването в ПьонгЧанг и злато с мъжката щафета.

Стартовете в Тюмен са от 22 до 25 март, като са планувани спринг, гонене и всеобщ старт при мъжете и дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР