Американският министър на труда Алекс Акоста подава оставка заради критики

...
Американският министър на труда Алекс Акоста подава оставка заради критики
Коментари Харесай

Министърът на труда на САЩ подаде оставка

Американският министър на труда Алекс Акоста подава оставка поради рецензии към него за случая с финансиста Джефри Епстайн, упрекнат в трафик на малолетни за полова употреба, съобщи Агенция Франс Прес.

Акоста (50 г.) е някогашен прокурор от Флорида и бе изправен пред апели да се отдръпна след постигнатата договорка, съгласно която Епстайн ще лежи в пандиза едвам 13 месеца.

Позвъних на президента тази заран и му споделих, че считам за вярно да се отдръпва, съобщи Акоста дружно с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

Епстайн (66 г.) бе упрекнат от прокуратурата в Ню Йорк в трафик на малолетни за полова употреба. Ако бъде приет за отговорен, той е застрашен от 45 години затвор.

Тръмп, който отбрани Акоста след ареста на финансиста, го разказа като "страхотен гений и министър ", който е приключил доста добра работа. На негово място ще бъде назначен краткотрайно заместник-министърът Патрик Пизела.

Според прокуратурата Епстайн е експлоатирал полово десетки млади девойки, някои на възраст 14 година, в домовете си в Манхатън и Палм Бийч, Флорида.

Акоста бе засипан от репортерски въпроси в сряда за своята роля в тази ситуация и леката присъда на Епстайн, до момента в който е бил федерален прокурор във Флорида, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР