Американският министър на търговията Джина Раймондо пристига в неделя в

...
Американският министър на търговията Джина Раймондо пристига в неделя в
Коментари Харесай

САЩ и Китай търсят начини да решат търговските си спорове


Американският министър на търговията Джина Раймондо идва в неделя в Китай в опит да сближи позициите сред двете страни, които през последните години съществено се отдалечиха една от друга освен политически, само че и стопански, оповестява Ройтерс.

Двете най-големи международни стопански системи допреди няколко години бяха най-големите търговски сътрудници, само че в този момент Съединени американски щати търгуват повече с Канада и Мексико, а Китай - със страните от Югоизточна Азия.

Според анализатори комерсиалната регионализация в източно и западното полукълбо е нова, последователно налагаща се наклонност, която обаче слага под риск световния напредък, написа Българска телеграфна агенция. " Променящите се търговски модели демонстрират, че икономическите ограничавания, които Китай и Съединени американски щати взаимно си постановат, стартират да въздействат на комерсиалните пътища ", споделя Нийл Томас, специалист по Китай в Института за проучване на азиатски политики. По думите му това ще докара до " усилване на регионализацията на интернационалната търговия, което пък ще увеличи инфлацията и ще понижи икономическия напредък на страните, оказали се " под пресечен огън ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР