Американският министър на отбраната Джеймс Матис обмисля да въведе пълна

...
Американският министър на отбраната Джеймс Матис обмисля да въведе пълна
Коментари Харесай

Джеймс Матис иска да забрани изцяло мобилните телефони в Пентагона

Американският министър на защитата Джеймс Матис обмисля да вкара цялостна възбрана върху използването на персонални мобилни телефони в постройката на Пентагона във Вашингтон. Това заяви телевизия Си Ен Ен, базирайки се на свои източници от ведомството.

В по-голямата част от пространствата на министерството телефоните нямат обсег. Въпреки това, военни и цивилни чиновници на отделите (броят на които е към 23 хиляди души), са длъжни да предават при влизането си в затворените за публичен достъп зони, всички свои персонални средства за връзка и други електронни устройства. Регулярна инспекция преди време обаче е разкрила прочут брой нарушавания на правилото и министерството на защитата е стартира следствие, с цел да открие уязвимите точки в сигурността на постройката.

Матис към момента не е взел дефинитивно решение по въпроса. Както акцентират и източниците на Се Ен Ен, въвеждането на цялостна възбрана върху внасянето на мобилни телефони в Пентагона е изпълнено с огромни компликации. Причината е, че от управлението на ведомството към момента гадаят по какъв начин тъкмо да се реши въпроса с неналичието на информационни канали сред цивилните чиновници, наети за полагането на кабели, монтажа на хардуер, както и други спомагателни работи в централата на американското министерство на защитата.

Медията напомня обаче, че сходна възбрана бе въведена по-рано този месец в Западното крило на Белия дом.

Поводът са разкритията на „ Вашингтон поуст “, че няколко мобилни приложения и обществени мрежи за спортисти оферират непреднамерено достъп на всеки до разположенията на военни бази. Като съответен образец бе посочена компанията Strava, която предлага GPS приложение за бегачи, велосипедисти, алпинисти и други фенове на спорта.

Именно посредством него 20-годишен леден от Австралия инцидентно откри, че по интерактивната карта Strava Global Heat Map може да разбере къде упражняват американските бойци в Сирия, да вземем за пример. По-късно пък опит на в. " Гардиън " организира опит и потвърди, че тракерът даже може да даде на необятната общност информация за имената на близо 50 военнослужещи във въздушната база в Афганистан, движещи се в границите на 600 м.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР