Американският милиардер Джордж Сорос заяви на Световния икономически форум в

...
Американският милиардер Джордж Сорос заяви на Световния икономически форум в
Коментари Харесай

Сорос вижда как Студената война САЩ-Китай води до гореща

Американският милиардер Джордж Сорос съобщи на Световния стопански конгрес в Давос, че " студената война сред Съединени американски щати и Китай може да докара до " гореща " война , т.е. до въоръжен спор, a Китай той назовава " зложелател на отвореното общество ", оповестяват " Таимс " и СиЕнБиСи.

" Реалността е, че ние (САЩ и Китай) сме в положение на студена война, която заплашва да стане гореща. Ефективната политика към Китай не може да бъде сведена до един девиз . Тя би трябвало да бъде по-сложна, подробна и практична, да включва и американския отговор на самодейността " Един пояс - веднъж ", изяснява той.

Сорос, който е главен финансов донор на Демократическата партия на Съединени американски щати и критик на американския републикански президент Доналд Тръмп, подлага на критика американския водач за неговата малодушна политика във връзка с Пекин .

" За страдание, президентът Тръмп, наподобява, преследва друг курс: да прави отстъпки на Китай и да афишира победа, до момента в който възобновява офанзивата против съдружниците на Съединени американски щати. Това ще подкопае постигането на задачата на американската политика: да ограничи злоупотребата и произвола на Китай ", добавя Сорос.
 Съединени американски щати възпира Русия и Китай с нуклеарен боеприпас и датчици в космоса
Съединени американски щати възпира Русия и Китай с нуклеарен боеприпас и датчици в космоса

Пентагонът не може да спре с Противовъздушна отбрана, офанзива от огромна нуклеарна мощ, като Русия или Китай

Джордж Сорос също разгласи заплахата Китай да употребява достиженията си в развиването на изкуствения разсъдък , с цел да сътвори система за надзор на жителите.

Инструментите за надзор, основани на база изкуствен интелект, дават на тоталитарните режими в началото преимущество пред отворените общества , изяснява американският милиардер.

" Китай не е единственият властнически режим в света, само че сигурно е най-богатият, най-мощният и има най-напредналите разработки в региона на компютърното самообразование и изкуствения разсъдък ", добави американският финансист.

Сред страните, чиито държавни управления Сорос счита за врагове на демокрацията, с изключение на Китай е и Русия . Пекин употребява изкуствен интелект, за да репресира обществото по този начин, както " Джордж Оруел не би могъл да си показа ",
 Пентагонът вкарва изкуствен интелект за надзор на оръжейни системи
Пентагонът вкарва изкуствен интелект за надзор на оръжейни системи

Денят на страшния съд?

Сорос приканва Съединени американски щати да заемат по-строга позиция по отношение на китайските софтуерни компании като Huawei и ZTE . " Ако тези компании преобладават пазара на 5G, те биха представлявали недопустим риск за сигурността на останалия свят . "

Джордж Сорос нападна и китайския президент Си Дзинпин , като изясни, че изкуствения разсъдък в ръцете на репресивния режим е " смъртна опасност " за обществата по света .

Милиардерът изясни и че има вътрешна съпротива против си Дзинпин и се надява да има смяна в Китай .

" Ние би трябвало да осланяме очакванията си на китайския народ и по-специално на бизнес общността и политическия хайлайф, подготвен да поддържа конфуцианската традиция ", разяснява Сорос.
 Новото анормално: Светът остава на „ 2 минути” от нуклеарна война
Новото анормално: Светът остава на „ 2 минути ” от нуклеарна война

Същата като през 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР