Американският кокер-шпаньол е куче, което се отличава със своята косместа

...
Американският кокер-шпаньол е куче, което се отличава със своята косместа
Коментари Харесай

Хранене на американски кокер-шпаньол

Американският кокер-шпаньол е куче, което се отличава със своята косместа четина, сладостен външен тип и миролюбива натура. То е извънредно интелигентно, като бързо се приспособява към разнообразни условия и елементарно усвоява нови команди. Така че дресурата на американския кокер шпашньол е прелестно занимания. Особено за хора с опит в развъждането на куче за домакински любим.

Освен това, американският кокер-шпаньол е доста деятелен, палав и отзивчив, което го трансформира в един от най-предпочитаните домашни любимци.

С верните грижи, можете да се радвате на дълго време в компанията на своя кокер-шпаньол. Една от тях е вярното му хранене. Ето какво би трябвало да знаете за храната на американския кокер-шпаньол:

- Храненето е значителен детайл от развъждането на всеки домакински любим. Препоръчително е да изберете един тип хранене за своя кокер-шпаньол. Те са общо три: естествено хранене, изсъхнало хранене и смесено. Изборът на тип зависи напълно от вас, само че е добре да не го сменяте, щом сте го избрали един път.

- Естественото хранене на кучето включва единствено биологично чисти храни, пригодени към здравето на домашния любим. Такива са месото, яйцата, млечните артикули, зеленчуци и плодове, зърнени храни и тестени произведения.

- Сухото хранене включва фуражи и разнообразни консервирани кучешки храни. Те съдържат скъпи съставки, в случай че са качествени. Затова е добре да подбирате марките, от които пазарувате сходни артикули.

Вид хранене съгласно другите фактори:

- Физическо положение на кучето. Това е значим фактор, съгласно който би трябвало да съобразите храненето на кокер шпаньола. Ако то се намира в уязвим интервал (след раждане, след интервенция, след боледуване), то тогава би трябвало да включите в неговия хранителен режим такива артикули, които са с високо наличие на витамини и минерали.

 Хранене на американски кокер-шпаньол

- Физическа интензивност. Това е значим детайл, който дефинира питателните потребности на кокер-шпаньола. Ако вашето куче е доста пламенно, ловува, извършва команди или взе участие в спортни надпревари, то храненето му би трябвало да включва висококалорични артикули, които да му доставят сила.

- Възраст. Възрастта въздейства на количеството, а не на качеството на храната. По-младите човеци се характеризират с по-активен метод на живот, от което следва, че се нуждаят от повече храна и по-често. Обратното на тях, по-възрастните кучета се нуждаят от едно хранене в деня, защото имат много по-уседнал метод на живот. Съобразете това при развъждане на американски кокер-шпаньол.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР