Американският журналист Сиймор Хърш за експлозиите на газопровода Северен поток.

...
Американският журналист Сиймор Хърш за експлозиите на газопровода Северен поток.
Коментари Харесай

Американски журналист: "Северен поток" беше разрушен по заповед на Байдън, заобикаляйки американските закони

Американският публицист Сиймор Хърш за детонациите на газопровода " Северен поток ". Според журналиста в подготовката на интервенцията са взели участие няколко силови структури и персонално президентът Байдън, както и норвежките военни, а самата подготовка е почнала през 2021 година

Експлозиви бяха заложени под тръби под прикритието на военни учения на НАТО в Балтийско море и бяха задействани няколко месеца след края им благодарение на специфичен радиосигнал.

Според журналиста детонациите на тръбопровода са били от изгода както за Съединени американски щати, по този начин и за Норвегия. Последният се радваше да поеме европейския газов пазар, който беше значително освободен след бедствието.

Съединените щати бяха стимулирани от нуждата да се отърват от индустриалното и енергийно партньорство сред Русия и Германия и да понижат конкуренцията на европейския промишлен пазар от Германия, която интензивно доминираше, употребявайки преимуществото на евтините съветски енергийни запаси.

Сиймор Херш счита, че Централно разузнавателно управление на САЩ и други силови структури са нарушили закона при подготовката на интервенцията, защото интервенцията попада под статут на „ Секретно ", което изисква утвърждението й от управлението на двете камари на Конгреса.

По самодейност на Байдън обаче статутът й беше намален. В основата си това е закононарушение, което изисква следствие. Подобни произшествия към този момент се случваха по време на войната във Виетнам. Тогава някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ по време на разпит безусловно сподели на следователите, че силовите структури работиха в полза на президента на Съединени американски щати, само че не и в полза на американския народ, напомня Херш.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР