Американският интернет гигант Google задълбочава усилията си за развитие на

...
Американският интернет гигант Google задълбочава усилията си за развитие на
Коментари Харесай

Google ще открие център за изкуствен интелект в Китай

Американският интернет колос Гугъл задълбочава напъните си за развиване на неестествен интелект(ИИ) с откриването на проучвателен център в Китай, оповестява Би Би Си.

От Гугъл показват, че центърът ще бъде първият рода си в Азия и че той цели да впрегне капацитета на локални гении.

Компанията разполага с два офиса в Китай с общо 600 чиновници, половината от които работят по световни артикули, съобщи представителят на Гугъл Тадж Медоус пред организация Франс Прес.

„ Независимо дали приказваме за нов пробив в Силициевата котловина, Пекин или някъде друга, изкуственият разсъдък има капацитета да направи живота на всички по-добър. “, съобщи Фей-Фей Ли, основен академик по плановете Гугъл Cloud AI и Machine Learning.

Въпречки че множеството услуги на Гугъл са блокирани в Китай, компанията продължава да поставя огромни старания с цел да навлезе на пазара в страната. През последните месеци китайските регулатори стегнаха разпоредбите за задграничните компании, които оперират в страната, налагайки рестрикции и цензура върху всяко наличие от „ внимателно политическо естество. “

Същевременно с това, Пекин съобщи мощна поддръжка за прочуванията и развиването на изкуствения разсъдък. През юли китайското държавно управление разгласи народен проект за развиване на изкуствения разсъдък, който би трябвало да помогне на страната да настигне Силициевата котловина в Съединени американски щати.

Изследователският център, който става част от листата с сходни центрове, работещи в Ню Йорк, Торонто, Лондон и Цюрих, ще бъде ръководен от дребен екип от към този момент съществуващият офис на Гугъл в Пекин. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР