Американският институт за изучаване на войната (ISW) съобщава, че в

...
Американският институт за изучаване на войната (ISW) съобщава, че в
Коментари Харесай

В Русия е създадена още една частна военна компания

Американският институт за проучване на войната (ISW) оповестява, че в Русия е основана още една частна военна компания. 

Според източници на организацията за " наблюдаващ " пандизите в Русия и краткотрайно окупираните украински територии е назначен Армен Саркисян, прочут с прозвището Армен Горловский.

" Едно от основните посоки на неговата активност е основаването на нова, частна военна компания. Предполага се, че в близко време тя ще вербова забележителен брой новобранци за украинския фронт, които ще бъдат набирани точно в местата за отнемане от независимост ", се споделя в разбор на ISW.

Спонсор на новата частна войска е руско-арменският предприемач Самвел Карапетян, притежател на компанията " Ташир ", някогашен подизпълнител на " Газпром ".

По данни на украинското разузнаване Саркисян е непосредствен до фамилията на проруския екс-президент Виктор Янукович и е търсен като един от уредниците на убийствата на Майдана. 

ISW отбелязва, че новата ЧВК е основана с " благословията " на високопоставени представители на съветския режим, доколкото основаването на сходни структури в РФ е неразрешено със закон. Съществува и версия, че тя ще бъде контраст на ЧВК " Вагнер " на Евгений Пригожин.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР