Американският гросмайстор Фабиано Каруана си върна лидерската позиция в Турнира

...
Американският гросмайстор Фабиано Каруана си върна лидерската позиция в Турнира
Коментари Харесай

Фабиано Каруана си върна лидерската позиция в Турнира на претендентите

Американският гросмайстор Фабиано Каруана си върна лидерската позиция в " Турнира на кандидатите за международната купа по шахмат ", който се организира в Берлин.

В партия от предпоследния 13-и кръг Каруана се наложи с белите фигури над арменеца Левон Аронян, като по този начин се върна на правия път след загубата от Сергей Карякин (Русия) в предходния кръг.

С триумфа Каруана събра 8 точки и води с половин пред разделящите второ място Карякин и Шахрияр Мамедяров (Азербайджан).

В 13-ия кръг Карякин направи реми с черните фигури с американеца Уесли Со, до момента в който Мамедяров надигра с белите руснака Александър Гришчук. Последната партия от този стадий сред китаеца Дин Лижен и руснака Владимир Крамник завърши реми, което резервира теоретичните шансове на Дин, който има 7 точки, да грабне крайната победа.

В последния 14-и кръг Каруана ще играе с черните фигури против Гришчук, Карякин е с белите против Дин, Мамедяров ще играе с черните против Крамник, а Аронян, който сигурно ще приключи шампионата на последното осмо място, играе с белите против Со.

Наградният фонд на шампионата в Берлин е 420 000 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР