Американският гигант в онлайн търговията Amazon ще предложи парични награди

...
Американският гигант в онлайн търговията Amazon ще предложи парични награди
Коментари Харесай

Amazon стартира лотария за ваксинирани служители

Американският колос в онлайн търговията Amazon ще предложи парични награди в размер до 500 хиляди $, както и коли и ваканционни пакети на чиновниците си на първа линия, които могат да потвърдят, че са си сложили ваксина против COVID-19, съобщи Блъмбърг.

 Компанията, която за в този момент заобикаля въвеждането на наложителна имунизация на работната си мощ, наброяваща 1,3 млн. души, се надява, че корпоративната лотария, наречена „ Max Your Vax “, ще убеди колебаещите се чиновници да подхващат идната стъпка.

Обявата за
лотарията идва в същия ден, в който Amazon заяви, че от 9 октомври служащите ще би трябвало да носят маски в логистичните уреди на компанията, без значение от това дали са имунизирани или не. Мярката се вкарва поради продължаващото разпространяване на Делта разновидността на ковид в Съединени американски щати. На имунизираните чиновници им бе разрешено да смъкват маските в края на май.

В предишното Amazon предложи на чиновниците си на първа линия по 80 $, в случай че решат да си слагат ваксина против ковид. Компанията поставя огромни старания, с цел да направи по този начин, че нейните чиновници да отговорят на нарасналото търсене от онлайн купувачите. Някои служилите и мениджъри споделят, че компанията се притеснява, че в случай че вкара наложителна имунизация ще накара настроените скептично към имунизациите служащи да потърсят работа на друго място.

Лотарията на Amazon ще предложи общо 18 награди, които компанията прави оценка на близо 2 млн. $: две парични награди от по 500 хиляди $, шест по 100 хиляди $, пет нови автомобила и пет ваканционни пакета.

„ Силно имаме вяра, че най-хубавият метод да защитим от COVID-19 нашите чиновници и общности на първа линия е посредством имунизации. Горди сме с това, че бяхме домакини на повече от 1100 начинания за имунизиране на място, които направиха имунизацията допустимо най-лесна за нашите чиновници и членовете на техните фамилии “, разяснява в имейл представителят на Amazon Кели Нантел.

Компанията не е първата, която раздава награди, с цел да завоюва на своя страна скептично настроените към имунизациите чиновници. Подобни
лотарии бяха проведени в няколко американски щата по време на първичното разпространяване на ваксини. В хонконг даже предложиха златни кюлчета и диамантен Rolex, а съветска даде за премия снегомобил.

В
лотарията могат да вземат участие всички чиновници от първа линия. Това са главно хората, работещи в хранилища и други логистични уреди, само че лотарията покрива и почасови служащи в Whole Foods Market, в магазините за хранителни артикули Amazon Fresh и в центровете за данни на Amazon Web Services.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР