Американският гигант в онлайн търговията Amazon работи по създаването на

...
Американският гигант в онлайн търговията Amazon работи по създаването на
Коментари Харесай

“Project Gesundheit” – с какво се занимава тайният отдел на Amazon?

Американският колос в онлайн търговията Amazon работи по основаването на лек против елементарната простуда, оповестява Си Ен Би Си.

Според източници на медията Amazon от години работи по скришен план, носещ името “Project Gesundheit “, чиято цел е основаването на медикамент против едно от най-често срещаните болести.

Лекарството се създава в отдела на Amazon за научни проучвания и разработки Grand Challenge “Грандиозно предизвикателство “), в който работят 100 учени и инженери.

Grand Challenge има за цел намирането на решения на „ огромни проблеми “, които са от голямо значение за човечеството. Отделът, прочут още с кодовото име „ 1942 “ се управлява от Бабак Парвиз, който преди този момент е работил в научно-изследователските отдел на Alphabet, тогава прочут като Гугъл X. Си Ен Би Си оповестява за съществуването на сходен отдел за първи път през 2017 година

Екипът, работещ по “Project Gesundheit “ се надява да сътвори ваксина против настинката, само че той е изправен пред редица проблеми. В рамките на отдела планът е прочут под името “vaccine project “(проект ваксина).

Има доста редица аргументи основаването на лек против елементарната простуда, която в към 75% от случаите е резултат от заразяване с риновирус.

“Общоприетото мнение е, че намирането на лек е невероятно, защото има прекалено много разнообразни вируси, които предизвикват простуда. Известни са ни над 160 разнообразни варианта на риновирус “, споделя вложителят от Menlu Ventures Грег Яп, чиито фокус са фирмите от здравния бранш.

Някои биотехнологични специалисти обаче считат, че е допустимо да бъде основано лекарство против настинката, само че че би трябвало да бъде извънредно тъкмо в отстраняването на вируса, с цел да бъде неговото произвеждане рентабилно.

“Със сигурност може да разработим по-добри медикаменти против простуда. Най-голямото предизвикателство обаче произтича от обстоятелството, че те би трябвало да са  лишени от странични резултати.  Хората нормално се възвръщат изцяло от простуда в границите на едвам или две седмици, а страничните резултати могат да имат по съществени последствия от самото заболяване “, споделя Майк Пелини, венчър капиталист от Section 32.

Според прочуване на Мичиганският университет, елементарната простуда коства на американската стопанска система по 40 милиарда $ на година под формата на изгубена работливост и визити при доктор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР