Американският гигант Apple планира да задържи пускането на iPhone, който

...
Американският гигант Apple планира да задържи пускането на iPhone, който
Коментари Харесай

Разбра се кога най-рано Apple ще пусне iPhone с 5G

Американският колос Apple възнамерява да задържи стартирането на iPhone, който да работи със последващо потомство мобилни интернет услуги, най-малко до 2020 година Това написа Bloomberg, като се базира на осведомени.

Забавянето може да е от полза за основния му конкурент - Samsung, който ще спечели потребителите с телефони, свързващи се с 5G мрежи. Очаква се те да навлязат през 2019 г.

Apple изчакваше и преди, при представянето на 3G и 4G. Аргументите на компанията от Купертино са, че през първата година след подобни промени трябва да се изчистят множество подробности, а телефоните, пуснати веднага, идват с проблеми.

Решението за забавянето обаче може да е свързано и с разрива на Apple с производителя на чипове Qualcomm и партньорството ѝ вместо това с Intel, която няма да има готови продукти, поддържащи 5G, през 2019 г.

Скокът от 4G до 5G вероятно ще се превърне в ключова причина за продажбата на нови устройства. Samsung и Huawei планират да пуснат 5G телефони догодина. Ако Apple наистина се забави със своите предложения, този път това би могло да ѝ изиграе доста лоша шега.

Източник: expert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР