Американският дрон MQ-9 е бил прихванат и свален от руски

...
Американският дрон MQ-9 е бил прихванат и свален от руски
Коментари Харесай

Държавният департамент ще осъществи директен контакт с Русия заради сваления над Черно море дрон

Американският дрон MQ-9 е бил прихванат и свален от съветски изтребители Су-27 в интернационално пространство над Черно море, заяви Джеймс Хекер, пълководец на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа.

Той дефинира случилото се като „ непрофесионално деяние от руснаците “ и добави, че съдружниците ще не престават да оперират в региона.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати излязоха с изказване, в което упрекват, че военнослужещите на съветския аероплан са работили по ``безразсъден начин``.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че Държавният департамент ще реализира пряк контакт с Русия, с цел да изрази опасенията си за случилото се, предава Ройтерс.

Дроновете MQ-9 се употребяват за наблюдаване и разузнаване. Безпилотният уред е с тегло към 2 тона без товар и дължина 11 метра. Според техническите спецификации дронът може да развие скорост от над 400 км/час. Стойността му е 56,6 милиона $, демонстрира информацията на Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Макар и да се употребява в денонощни задачи за наблюдаване, той разполага и с въоръжение. Оборудван е с ракети „ въздух-земя “ и бомби с ориентиране.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР