Американският долар поевтинява спрямо японската йена в началото на валутната

...
Американският долар поевтинява спрямо японската йена в началото на валутната
Коментари Харесай

Йената и златото печелят от геополитическото напрежение

Американският $ поевтинява по отношение на японската йена при започване на валутната търговия в сряда на фона на продължаващото търсене на безвредни активи - " сигурни убежища " поради напрежението в Близкия изток. Спрямо еврото доларът остава постоянен.

Цената на златото спадна под основно психическо равнище с отслабването на първичните страхове.

Цялото внимание на пазарните участници е ориентирано към новините по отношение на изострянето на спора сред Вашингтон и Техеран.

Ислямският революционен гвардейски корпус (IRGC) заяви в сряда през нощта, че ракетните удари са нанесени на американските военни бази в Ирак. Акцията, наречена " Мъченик Солеймани ", е в отговор гибелта на иранския боен пълководец Касем Солеймани в Ирак на 3 януари вследствие на специфична интервенция от американските военни. Помощник началникът на Пентагона Джонатан Хофман удостовери тази информация.

Американската валута в сряда сутринта едва поевтинява във връзка с японската до 108,38 йени за $ от 108,46 йени за $ във вторника.

Стойността на единната европейска валута спада до 120,86 йени за евро спрямо 120,92 йени за евро при закриването на търговията през вчерашния ден.

Общата валута се търгува по отношение на американските пари на равнището към от 1,1152 $ за евро спрямо 1,1153 $ за евро в края на миналата сесия.

Доларният показател ICE, който демонстрира цената на щатския $ по отношение на шест съществени международни валути, спада с 0.09%. Индикаторът WSJ Dollar, който наблюдава динамичността на $ по отношение на 16 съществени международни валути, губи 0,03% от цената си.

Цената на златото спадна под основно психическо равнище с отслабването на първичните страхове.

Скъпоценният метал увеличи цената си с 1,30% на спот пазара, достигайки цена от Щатски долар 1594,33 за тройунция, откакто по-рано се подвигна до 1600 $ за унция, осведоми Ройтерс. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР