Американският държавен секретар Майк Помпейо, заяви, че САЩ са запознати

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо, заяви, че САЩ са запознати
Коментари Харесай

Майк Помпео: Няма да допуснем Иран да разработи ядрено оръжие

Американският държавен секретар Майк Помпейо, съобщи, че Съединени американски щати са осведомени с желанията на Иран да усили потенциала си за обогатяване на уран и че Вашингтон няма да разреши на Техеран да разполага с нуклеарно оръжие, съобщи Ройтерс.

„ Запознати сме с проектите на Иран за увеличение на потенциала на нуклеарната им стратегия. Няма да допуснем Иран да създаде нуклеарно оръжие. Техеран е наясно с нашата решителност по въпроса. Това е следващият образец за глупавото разхищаване на запаси в страната. Никой не би трябвало да бъде сюрпризиран, в случай че митингите в Иран продължат. “, написа Помпейо в Twitter.

 

We’re watching reports that #Iran plans to increase its enrichment capacity. We won’t allow Iran to develop a nuclear weapon. Iran is aware of our resolve. It’s another example of Iran foolishly squandering its resources. It should surprise no one if protests in Iran continue.

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) June 6, 2018

 

Изказването на държавният секретар на Съединени американски щати идва ден, откакто от Техеран обявиха, че са почнали работа по построяването на съвременни центрофуги за обогатяване на уран в нуклеарното оборудване в Натанз.

В понеделник висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей подреди да бъде квалифицирано увеличение на капаците за обогатяване на уран, в случай че нуклеарното съглашение от 2015 година се провали поради отдръпването на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР