Американският държавен секретар Майк Помпео пристигна в Атина при изключителни

...
Американският държавен секретар Майк Помпео пристигна в Атина при изключителни
Коментари Харесай

Помпео пристигна в Атина при изключителни мерки за сигурност

Американският държавен секретар Майк Помпео дойде в Атина при изключителни ограничения за сигурност от страна на гръцките управляващи, съобщи БНР. Снощи той кацна на интернационалното летище " Елефтериос Венизелос ".

Днес в 10.30 ч. Помпео ще беседва с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис , а по-късно му предстоят срещи с министрите на защитата Николаос Панайотопулос и с гръцкия външен министър Никос Дендиас.

Гръцките медии открояват три съществени тематики , които ще бъдат разисквани по време на визитата - двустранното съглашение за взаимно отбранително съдействие, вложението в гръцката военна инфраструктура, а също и в енергетиката.

Вашингтон поддържа Гърция, Израел и Кипър за взаимния им план по построяването на тръбопровода " Ийст Мед ", прочут още като Източно-средиземноморския газопровод, който ще подкрепи диверсификацията на газовите доставки на Балканите.

Кипърският въпрос също ще бъде част от дневния ред на визитата на Помпео в Гърция, като се чака държавният секретар да изрази поддръжка за позицията на Атина и Никозия и да призове за непоклатимост и съдействие.
 Съединени американски щати и Черна гора подписват огромно военно съглашение
Съединени американски щати и Черна гора подписват огромно военно съглашение

Тактически транспортни средства за 36 млн. $...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР