Американският държавен секретар Майк Помпео изрази загриженост за китайската военна

...
Американският държавен секретар Майк Помпео изрази загриженост за китайската военна
Коментари Харесай

Майк Помпео: Не искаме Студена война с Китай

Американският държавен секретар Майк Помпео изрази угриженост за китайската военна политика и човешките права по време на диалозите на високо равнище във Вашингтон, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Помпео обаче бе безапелационен, че Съединени американски щати не търси " Студена война " . " Съединени американски щати не организира политика на " Студена война " и не лимитират политиката на Китай. Въпреки това ние желаеме да се подсигурим, че Китай работи отговорно и почтено в поддръжка на сигурността и просперитета на всяка от двете страни ", разяснява Помпео след диалози с висши китайски дипломати във Вашингтон.
Междувременно от Поднебесната империя желаеха да не се нарушава суверенитета на властта и подлагаха на критика патрулите на американската войска в Южнокиайско море, както и мненията за правата на индивида .
" Китайската страна даде ясно да се разбере, че Съединени американски щати би трябвало да спре да изпраща свои плавателни съдове и военни самолети наоколо до китайските острови и да спре да подкопава китайския суверенитет и национални ползи ", съобщи по време на конференция Ян Дзиечъ, дълготраен проектант на външната политика на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР