Американският държавен секретар Блинкен обеща санкции на Русия дори да

...
Американският държавен секретар Блинкен обеща санкции на Русия дори да
Коментари Харесай

Санкции и без нахлуване:САЩ, Недопустимо е: Русия

Американският държавен секретар Блинкен даде обещание наказания на Русия даже да няма навлизане в Украйна , каквото не се и състоя на оповестените от Вашингтон дати 15 и 16 февруари. Според Политико, което дава най-малко четвърта или пета дата за офанзива от ноември насам, в този момент тя щяла да се реализира на 20 февруари.

Руското министерство на Външните работи оповести отговорите си на щатските оферти по отношение на поставените от Москва „ червени линии” за неразширяване на НАТО. Според ответа Съединени американски щати слагат единствено „ черешки” и отвръщат съответно на второстепенни въпроси. Освен това:

„ Никакво съветско настъпление в Украйна, за което Съединени американски щати и съдружниците им приказват от есента, няма и не е планувано. Не може да има обвинявания към Русия за нагнетяване на напрежение.

Украинският спор е вътрешен и може да се реши единствено след осъществяване на Минските съглашения от страна на Киев, а те са минирани от оръжейните доставки на Съединени американски щати и НАТО”.

„ Ултиматумите за евакуиране на съветски войски от нашата лична територия против опасност от наказания са неприемливи и единствено пречат за реализиране на същинско съгласие”, прибавя Москва.

Кристиян Георгиев

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР