Американският държавен секретар Антъни Блинкен пристигна изненадващо в Киев, където

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен пристигна изненадващо в Киев, където
Коментари Харесай

САЩ отпускат 2 млрд. долара военна помощ за Украйна и за други европейски страни, включително България

Американският държавен секретар Антъни Блинкен дойде изненадващо в Киев, където разгласи пакет от два милиарда $ военна помощ за Украйна и за други европейски страни, в това число и България.

Сумата е дълготрайно военно финансиране за Украйна и за още 18 страни от района, които са под " максимален евентуален риск от бъдеща съветска експанзия ".

По-рано, на среща с висши военни в базата Рамщайн в Германия, шефът на Пентагона заяви за други 675 милиона $ оръжейни доставки за Украйна. Новият пакет оръжейна помощ планува гаубици, боеприпаси, военни коли Хъмви, бронирани коли за спешна помощ и противотанкови системи.

Конфликтът в Украйна се трансформира във война на безсилие, с боеве главно в източната и южната част на страната.

Украинският президент Зеленски заяви за сполучливи набези против съветските сили и отвоюване на обитаеми места край Харков. Той не даде детайлности, само че и двете страни оповестяват за сражения край град Балаклея.



Руският президент Путин отхвърли загуба на окупирани територии. Междувременно Украйна пое отговорност за екслозиите в съветски военни бази в Крим през последните седмици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР