Американският държавен секретар Антъни Блинкън се изказа днес в защита

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън се изказа днес в защита
Коментари Харесай

Блинкън подкрепи продажбата на боеприпаси на Израел без одобрението на Конгреса на САЩ

Американският държавен секретар Антъни Блинкън се изрече през днешния ден в отбрана на основанията за незабавната продажба на към 14 хиляди танкови снаряда на Израел без утвърждението на Конгреса на Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

 

Агенцията добави, че топдипломатът на Белия дом е призовал конгресмените за бързо утвърждение на над стоте милиарда $, предопределени както за помощ за Израел и Украйна, по този начин и за планове по националната сигурност.

 

Вчера Пентагонът заяви, че държавното управление на американския президент Джо Байдън е употребило свои изключителни пълномощия, с цел да позволи продажбата на към 14 хиляди танкови снаряда на Израел без утвърждението на Конгреса.

 

Блинкън означи, че потребностите на военните интервенции на Израел в линията Газа оправдават необикновеното решение Конгресът да бъде заобиколен. " Точно в този момент Израел е в борба с " Хамас ", сподели държавният секретар в телевизионно изявление, представено от АП. " И ние желаеме да бъдем сигурни, че Израел разполага с това, което му е нужно, с цел да се отбрани от " Хамас ", добави Блинкън по отношение на войната на Израел с радикалното палестинско придвижване.

 

По думите на Блинкън президентът Байдън е подготвен да направи обилни отстъпки, с цел да може пакетът от помощи да бъде утвърден.

 

" Това е нещо, с което президентът е изцяло подготвен да се ангажира ", съобщи държавният секретар. Той добави, че въпреки това сега залогът в Украйна е изключително висок, като се има поради, че средствата на Съединени американски щати за Киев се изчерпват.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР