Американският автомобилостроител Форд“ обяви, че изтегля над 1,5 милиона автомобила

...
Американският автомобилостроител Форд“ обяви, че изтегля над 1,5 милиона автомобила
Коментари Харесай

„Форд“ изтегля 1,5 млн. автомобила заради проблеми

Американският автомобилостроител „ Форд “ разгласи, че изтегля над 1,5 милиона автомобила в Съединени американски щати поради два казуса, свързани със спирачките и чистачките, оповестява Асошиейтед прес.

Огромна част от колите – близо 1,3 милиона от моделите „ Форд Фюжън “ и „ Линкълн МКХ “, създадени сред 2013 година и 2018 година, ще бъдат изтеглени. Установен проблем с предните спирачни маркучи, които могат да се спукат и да доведат до приключване на спирачна течност. Това от своя страна прави прекъсването по-бавно, а спирачния път – по-дълъг.

Изтеглянето за колите ще стартира през април. Дилърите на компанията ще подменят дефектните маркучи.
„ Форд “ признава за една злополука,
породена от казуса, само че без жертви и пострадвания.

Останалите коли – пикапи F-150 ще бъдат изтеглени. При тях е открито, че рамената на чистачките на предното стъкло могат да се счупят. Подмяната им ще стартира от края на март.

Миналата седмица стана ясно, че „ Форд “ ще редуцира към 1100 работни места в завода си във Валенсия. Като причина за това от компанията показват
реорганизацията на активността си в Европа
ход, който съгласно испанското държавно управление е мощно притеснителен.

Съкращенията се дължат на проектите на фабриката да спре производството на моделите S-Max и Galaxy през април, съобщи представител на „ Форд “.

Испанският министър на индустрията Рейес Марото обаче съобщи, че плануваните съкращения са „ извънредно притеснителни “. „ Искам доста ясно да заявя, че безвъзмездните публични средства, които държавното управление отпуска, с цел да даде опция за прекосяване към електрическа подвижност, е обвързана със запазването на работните места “, сподели тя пред радио „ Cadena Ser “.

Миналия месец колосът разгласи съкращаването на още 3800 работни места в други елементи на Европа, в това число 2300 позиции в Германия и 1300 във Англия. Тези съкращения, които съставляват към 10% от европейския личен състав на компанията

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР