Американският автомобилостроител Форд (Ford) беше осъден да прати 1,7 милиарда

...
Американският автомобилостроител Форд (Ford) беше осъден да прати 1,7 милиарда
Коментари Харесай

Форд осъден да плати 1,7 милиарда долара заради гибелта на семейна двойка в щата Джорджия


Американският автомобилостроител " Форд " (Ford) беше наказан да прати 1,7 милиарда $ компенсации поради индустриален недостатък в един от неговите модели, довел до гибелта на фамилна двойка в щата Джорджия през 2014 година, оповестяват американски медии, представени от Франс прес.

При смъртни случаи след пътна злополука не е необичайност да се отсъждат компенсации от над един милион $, само че в тази ситуация сумата е една от най-високите в историята. След решението на съда в окръг Гуинет, щата Джорджия, оповестено в петък, " Форд " заяви през вчерашния ден пред в. " Уолстрийт джърнъл ", че има намерение да го апелира.

Пикапът Еф-250 Супер дюти (F-250 Super Duty) на Мелвин и Вонсил Хил се преобърнал неколкократно след пръсване на гума по пътя покрай Америкъс, щата Джорджия. Покривът на колата поддал и премазал двамата в купето. След злополуката двете деца на починалите се обърнали към съда и обвинили " Форд " в недостатък при концепцията на автомобила. По време на процеса, траял три седмици, юристите на автомобилната компания показали разнообразни изследвания за дизайна и сигурността, които съгласно тях потвърждават, че покривът е бил задоволително стабилен, с цел да устои на подобен удар.

Съдебните заседатели обаче признали отговорността на " Форд ", който съгласно документите към делото е създал към 5,2 милиона коли от този модел сред 1999 и 2016 година, само че едвам през 2017 година покривът им бил укрепен.

Сумата от 1,7 милиарда $ дава отговор на така наречен наказателни компенсации, които плануват по-големи санкции от компенсации за жертвата или жертвите и имат за цел да бъде глобено държанието на причинителя. Често те са пропорционални на финансовите благоприятни условия на визираното лице или компания.

В обособен развой същият правосъден състав осъди " Форд " и веригата за поддръжка на коли " Пеп бойс " (Pep Boys) за слагането на несъответствуващи гуми да платят 24 милиона $ обезщетение на децата на семейство Хил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР