Американският автомобилен производител Tesla може да спре производството си поради

...
Американският автомобилен производител Tesla може да спре производството си поради
Коментари Харесай

Германия заплаши завод на Tesla със спиране поради замърсяване на водата и нарушени екостандарти

Американският авто производител Tesla може да спре производството си заради очевидно превишаване на допустимите правила за замърсяване на околната среда, което може да значи прекъсване на производството в завода. Това заяви немският ефирен канал N-tv, базирайки се на писмо от Асоциацията за водоснабдяване Strausberg-Erkner (WSE), с което медията разполага.

По нейна информация заводът на Tesla, който се намира в Грюнхайде, федерална провинция Бранденбург, е нарушил допустимите правила за наличие на замърсители на водата. Показателите сочат, че към този момент към две години автомобилният производител непрекъснато и в огромни количества изхвърля в отпадъчните води фосфор и азот, чийто размер шест пъти надвишава нормата, отбелязва телевизионният канал. WSE, в писмо до кметовете на градовете в района, приканва източните тръби на Tesla да бъдат затворена, което може да значи прекъсване на производството в завода.

Както N-tv отбелязва, Институтът по сладководна екология и вътрешно риболовство на името на. Лайбниц (IGB) в Берлин предизвести, че високите концентрации на нездравословни субстанции в отпадъчните води могат да застрашат водоснабдяването на немската столица с питейна вода.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР