Американският автомобилен гигант Ford се съгласи да плати 365 млн.

...
Американският автомобилен гигант Ford се съгласи да плати 365 млн.
Коментари Харесай

Ford ще плати 365 млн. долара по дело за тарифна измама в САЩ

Американският авто колос Ford се съгласи да заплати 365 млн. $ за споразумяване на цивилен иск, обвързван с хипотетично прикриване на вносни товарни микробуси като пътнически коли с по-ниски цени, оповестиха американските управляващи, съобщи Агенция Франс Прес.


Ford, който отхвърля да е направил нарушаване, е упрекнат, че е употребявал схемата в интервала 2009-2013 година, с цел да избегне заплащането на по-високи мита за товарните коли Transit Connect, внасяни от Турция, като ги е заявил като пътнически коли, се споделя в изказване на Министерството на правораздаването.

Ford инсталира " фиктивни задни седалки и други краткотрайни детайли, с цел да накара микробусите да наподобяват като пътнически коли ", твърди Министерството на правораздаването.

Всъщност " краткотрайните задни седалки в никакъв случай не са били предопределени и не са били употребявани за транспорт на пасажери ", се споделя в изказването. Твърди се, че откакто мине през митницата, Ford отстранява подправените седалки, връщайки на автомобила " първичната му еднаквост на двуместен товарен ван ".

Предполагаемата машинация е разрешила на Ford да заплати вносни мита от единствено 2,5%, за разлика от 25% мито, наложено за товарните коли. Министерството на правораздаването съобщи, че през интервала от Турция са импортирани близо 163 000 Transit Connects.

В продължение на години Ford се бори в съдилищата, като твърди, че задните седалки са същински.

В съглашението се показва, че Ford не признава отговорността си, само че че двете страни са постигнали съглашение, " с цел да избегнат забавянето, несигурността, неудобствата и разноските, свързани с продължителни правосъдни разногласия ".

Плащането в размер на 365 млн. $ включва близо 184 млн. $ за възобновяване на неплатени мита, а останалата част е под формата на наказания, се споделя в съглашението. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР