Американският актьор Матю Пери, най-известен с ролята си на Чандлър

...
Американският актьор Матю Пери, най-известен с ролята си на Чандлър
Коментари Харесай

Матю Пери: Телевизионната комедийна звезда от „Приятели“ почина на 54 – американски доклади

Американският артист Матю Пери, най-известен с ролята си на Чандлър Бинг в хитовия ефирен сериал от 90-те „ Приятели “, е умря на 54-годишна възраст, оповестяват американските медии.

Актьорът е открит мъртъв в дома си в Лос Анджелис, оповестиха източници от правоприлагащите органи пред американски медии.

Приятели, който наблюдава ориста на шестима млади другари, живеещи в Ню Йорк, излъчен от 1994 до 2004 година

Последният му епизод е гледан от 52,5 милиона в Съединени американски щати, което го прави най-гледаният ефирен епизод от 2000-те.

Warner Bros TV, която продуцира Приятели споделиха, че „ съкрушени сме от гибелта на нашия безценен другар Матю Пери “.

" Матю беше необикновено талантлив артист и незаличима част от фамилията на Warner Bros. Television Group ", се споделя в изказването. „ Въздействието на неговия комедиен талант се почувства по целия свят и наследството му ще продължи да живее в сърцата на толкоз доста хора. Това е трогателен ден и ние изпращаме любовта си към фамилията му, околните му и всички негови предани почитатели. "

Роден в Масачузетс през 1969 година, Пери е израснал в Отава, Канада, където посещава начално учебно заведение с Джъстин Трюдо, който по-късно става министър-председател на Канада.

Пери се реалокира в Лос Анджелис като младеж. Той играе ролята на Чаз Ръсел в Boys Will Be Boys от 1987 до 1988 година и също има функции в шоута, в това число Growing Pains.

Но той стана интернационална звезда в " Приятели ", шоу, което проследяваше живота на шестима нюйоркчани, навигиращи в запознанства, кариери и другарства.

Комедията, в която вземат участие Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу, се трансформира в един от най-успешните сериали на всички времена.

Пери бе определен за ролята на неуместния Чандлър Бинг, прочут със своите саркастични едноредови думи.

Той години наред се бори с пристрастяването към болкоуспокояващи и алкохол и неведнъж посещава рехабилитационни клиники.

През 2016 година той сподели пред BBC Radio 2, че не може да си спомни три години снимане на „ Приятели “ поради алкохол и опиати.

Пери също се появи в няколко кино лентата, в това число Fools Rush In, Almost Heroes и The Whole Nine Yards.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР