Американският актьор Марк Уолбърг дари скандалния си хонорар от 1,5

...
Американският актьор Марк Уолбърг дари скандалния си хонорар от 1,5
Коментари Харесай

Марк Уолбърг дари 1,5 млн. долара на жертвите на сексуален тормоз

Американският артист Марк Уолбърг подари " скандалния " си хонорар от 1,5 милиона $ за подкрепяне на жертвите на полов тормоз, предадоха международните организации.

Около възнаграждението, получено от Уолбърг за презаснемането на кино лентата " Всички пари на света ", се разгоря публичен спор за неравното възнаграждение сред мъжете и дамите, откакто стана ясно, че екранната му партньорка Мишел Уилямс е получила 1500 пъти по-малка сума.

Фактът, че Уолбърг е получил 1,5 милиона $, а Уилямс - едвам към 1000 $, провокира съществено неодобрение както измежду деятелите, борещи се за заслужено възнаграждение, по този начин и измежду потребителите на обществените мрежи. Актриси от ранга на Джесика Частейн, Амбър Тамблин и Мия Фароу обществено показаха възмущението си.

" През последните дни хонорарът ми за презаснемането на " Всички пари на света " стана предмет на значима полемика. На 100 % поддържам идеята за заслужено възнаграждение. Поради тази причина подарявам 1,5 милиона $ за самодейността " Времето изтече " за подкрепяне на жертвите на полов тормоз. Дарението ми е на името на Мишел Уилямс ", се показва в изказването на Марк Уолбърг, който предходната година беше разгласен от сп. " Форбс " за най-високоплатения артист в света.

Агенцията Уилям Морис Индевър, която съставлява и Уолбърг, и Уилямс, на собствен ред е дарила 500 000 $ за самодейността " Времето изтече ", учредена при започване на годината от 300 представителки на киното, малкия екран и театъра. Сред учредителките са водещи холивудски звезди като Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джоунс, Ева Лонгория, Кери Уошингтън. Само за няколко дни след учредяването на фонд за правно подкрепяне на жертвите беше събрана сумата от 15 милиона $.

Презаснемането на " Всички пари на света " през ноември предходната година - единствено месец преди излизането му на екран, се наложи, откакто режисьорът Ридли Скот реши да " изреже " звездата на кино лентата Кевин Спейси, упрекнат в полови похищения от редица мъже. Спейси беше сменен от Кристофър Плъмър, напомнят организациите.

След като стана ясно, че Марк Уолбърг подарява хонорара си, актрисата Мишел Уилямс също е направила изказване, в което се показва: " Днес не става въпрос за мен. Днес става дума за всички актриси, които ми засвидетелстваха поддръжката си, за приятелките ми активистки, които ме научиха да показвам гласно мнението си, за авторитетните мъже, които се вслушаха и започнаха ограничения. Ако в действителност се стремим към пълноправие, би трябвало да поставяме идентични старания и да вършим идентични жертви. Днешният ден вечно ще остане запечатан в съзнанието ми с помощта на Марк Уолбърг, Уилям Морис Индевър и всички мъже и дами, съдействали за това достижение ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР