Американският актьор Дани Мастерсън е осъден да изтърпи наказание от

...
Американският актьор Дани Мастерсън е осъден да изтърпи наказание от
Коментари Харесай

Осъдиха актьора Дани Мастерсън на 30 години затвор за две изнасилвания

Американският артист Дани Мастерсън е наказан да изтърпи наказване от 30 години до пожизнен затвор за обезчестяване на две дами, предава БГНЕС.

47-годишният Мастърсън е взел участие в комедийния ефирен сериал " Шоуто на 70-те ", който е бил предаван по време на закононарушенията му.

Прокурорите настояват, че той е разчитал на статута си на прочут сциентолог, с цел да избегне правосъдна отговорност.

В четвъртък арбитър Чарлейн Олмедо разреши на жертвите му да прочетат изказванията си преди произнасянето на присъдата.

Известната някогашна сциентоложка и актриса Леа Ремини участва на чуването за изговаряне на присъдата и утеши дамите преди и откакто те направиха изказванията си.

Когато стартира чуването за изговаряне на присъдата, брачната половинка му Бижу Филипс беше забелязана да влиза в съда с членове на фамилията.

Мастерсън беше приет за отговорен през май на още един правосъден развой, откакто първото жури не съумя да реализира решение през 2022 година

Актьорът беше наказан, откакто три дами свидетелстваха, че той ги е насилвал полово в дома си в Холивуд в интервала 2001-2003 година - по време на разцвета на телевизионната му популярност.

Съдебните заседатели изслушаха показанията на жертвите, че преди да ги нападне, той им дал опиати.

Мастърсън беше упрекнат за първи път в обезчестяване през 2017 година в разгара на придвижването #MeToo. Той отхвърли обвиняванията и съобщи, че всяка от срещите е била по взаимно единодушие.

Обвиненията пристигнаха след тригодишно следствие на полицейското ръководство в Лос Анджелис. Прокурорите не повдигнаха обвинявания в два други случая заради незадоволителни доказателства и приключване на давностния период.

По време на процеса прокурорите твърдяха, че Сциентоложката черква е помогнала за прикриването на нападенията - изказване, което организацията изрично отхвърля.

По време на нападенията Мастърсън и трите му обвинителки са били сциентолози. Жените настояват, че им е лишило години, с цел да разкрият станалото, защото чиновници на Сциентоложката черква ги разубеждавали да оповестяват за изнасилванията в полицията.

Според прокурорите последните са споделили на една от оживелите, че ще бъде изхвърлена от църквата, в случай че не подпише съглашение за неразкриване на информация и не одобри заплащане в размер на 400 000 $.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР