Американският актьор Дани Мастерсън беше осъден на 30 години до

...
Американският актьор Дани Мастерсън беше осъден на 30 години до
Коментари Харесай

„Безмилостен сексуален хищник“: Дани Мастерсън е осъден на 30 години до доживотен затвор за изнасилване на две жени

Американският артист Дани Мастерсън беше наказан на 30 години до пожизнен затвор за обезчестяване на две дами, заяви Би Би Си.

Мастърсън взе участие в „ Шоуто на 70-те “, ефирен сериал, който се излъчваше по времето на неговите закононарушения при започване на 2000-те.

Прокурорите настояват, че 47-годишният Мастерсън е разчитал на статуса си на изтъкнат сциентолог, с цел да избегне отговорност.

Съдия Шарлейн Олмедо разреши на жертвите на закононарушенията му да прочетат изказвания за влияние в съда преди оповестяването на присъдата му.

Известният някогашен сциентолог и актриса Лия Ремини участва на чуването в четвъртък и утеши дамите преди и откакто дадоха изказванията си.

„ Иска ми се да го бях съобщила по-рано на полицията “, сподели една от дамите, представена отамерикански медии.

Друга жена сподели на Мастърсън: „ Прощавам ти. Болестта ти към този момент не е моя, с цел да я нося “.

Мастърсън резервира безмълвие по време на чуването.

Докато съдията четеше присъдата му - оптималното разрешено наказване - брачната половинка му Бижу Филипс беше забелязана в съда да се разплаква.

Мастерсън беше приет за отговорен през май при още един развой, откакто първото жури не съумя да излезе с присъда през 2022 година.

Актьорът беше наказан, откакто три дами свидетелстваха, че ги е изнасилвал в дома си в Холивуд през 2001-03 година - по време на пика на телевизионната му популярност.

Журито изслуша свидетелските показания, че той им е дал опиати, преди да ги насили.

Той беше приет за отговорен в обезчестяване против две от трите му обвинителки.Обвиненията, повдигнати от третия обвинител, бяха оповестени за погрешно и прокурорите споделиха, че не възнамеряват да гледат още веднъж делото.

Алисън Андерсън, юрист, представляващ две от жертвите, сподели в изказване, изпратено до Би Би Си, че дамите " са посочили голяма мощ и смелост, като са се явили пред правоприлагащите органи и са взели участие непосредствено в два изтощителни наказателни процеса ".

„ Въпреки непрекъснатия тормоз, възпрепятстване и заплашване, тези смели дами помогнаха през днешния ден да задържат виновен един безсърдечен полов див звяр “, сподели тя.

По време на процеса прокурорите твърдяха, че Църквата на сциентологията е помогнала за прикриването на нападенията - обвиняване, което организацията изрично отхвърли.

Представители на сциентологията споделиха на една от жертвите, че ще загуби участието си в общността, в случай че не подпише съглашение за неразкриване и одобри заплащане от 400 000 $, съгласно прокурорите.

По време на процеса арбитър Олмедо разреши на двете страни да обсъдят догмата и практиките на сциентологията, което разгневи организацията.

В изказването си след присъдата през май Църквата на сциентологията съобщи, че няма " нито едно искрица доказателства в поддръжка на скандалните изказвания, че Църквата е тормозила обвинителите ".

Мастърсън беше упрекнат за първи път в обезчестяване през 2017 година по време на разгара на придвижването #MeToo.Той отхвърли обвиняванията и сподели, че всяка от срещите е била по взаимно единодушие.

Обвиненията бяха повдигнати след тригодишно следствие от полицията в Лос Анджелис.По други два случая прокуратурата не е повдигнала обвинявания заради липса на доказателства и изтекла отминалост.

На произнасянето на присъдата в четвъртък участва и Джесика Барт, която основа Voices in Action при започване на придвижването #MeToo.

Барт беше една от дамите, които обществено упрекнаха опозорения холивудски продуцент Харви Уайнстийн в принуждение.Нейната организация с нестопанска цел работи, с цел да насърчи другите да излязат напред и да рапортуват за корист.

Преди чуването молбата за нов развой от екипа на отбраната на Мастерсън беше отхвърлена от съдията, съгласно чиновник на съда в Лос Анджелис.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР