Американския университет в България и Община Благоевград ще окажат подкрепа

...
Американския университет в България и Община Благоевград ще окажат подкрепа
Коментари Харесай

Студенти и общинари в Благоевград подкрепят жени с рак на гърдата

Американския университет в България и Община Благоевград ще окажат поддръжка на дамите, диагностицирани с рак на гърдата, осведомят от пресцентъра на общината.

В тази връзка, на 22 октомври ще се организира самодейност под надпис " Мисли в точния момент ". В рамките ѝ е очакван маратон по Алеята на здравето. Стартът ще бъде даден в 11.00 часа при първата от детските площадки, намиращи се на пешеходната зона за " Бачиново “ и ще стигне до езерото в парка, прецизира се в прессъобщението.

Паралелно с това, по продължение на алеята денем ще има базар, откъдето ще могат да бъдат закупени разнообразни продукти с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат предоставени на Неправителствени организации " Една от 8 “ и ще бъдат употребявани за лекуване на дами с рак на гърдата и попречване на болестта.

Чрез самодейността се цели да бъде нараснала осведомеността на хората по отношение на рака на гърдата, както и значимостта за навременното определяне на болестта.

В събитието, в което интензивно присъединяване ще вземат студенти от клуб " Клуб за по-добро общество " към АУБ, може да се включи всеки искащ.

Октомври е разгласен за Световен месец за битката с рак на гърдата през 1985 година Оттогава, всяка година през този месец в целия свят се провеждат разнообразни събития, чиято цел е както да разпространяват аргументите за възникването на това заболяване, по този начин и да подчертават върху голямото значение на предварителната защита и ранното му разкриване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР