Американския щат Вашингон е приел закона Clean Cars 2030 (Чисти

...
Американския щат Вашингон е приел закона Clean Cars 2030 (Чисти
Коментари Харесай

В САЩ започнаха да забраняват двигателите с вътрешно горене

Американския щат Вашингон е приел закона Clean Cars 2030 ( " Чисти коли 2030 " ), с който се не разрешава продажбата на нови коли с бензинови и дизелови мотори от 2030 година. Предстои законопроектът да бъде подписан от губернатора Джей Инсли, което ще стане в околните дни, оповестява InsideEV.
Това значи, че след 9 години в щата Вашингтон влиза в действие мораториум върху продажбата, покупката и регистрацията на леки коли с неелктрифицирани задвижващи елементи. Тези коли няма да може да се купуват освен на територията на Вашингтон, само че и да се вкарват от други щати.
 Британците получават сериозна сума при отвод от автомобила си Британците получават сериозна сума при отвод от автомобила си
Властите във Англия започнаха ексцентричен ход, с цел да накарат жителите на страната да се откажат от приложимост на старите си авт...
Властите в щата са безапелационни, че отхвърли от мотори с вътрешно горене да се усъвършенства доста екологичната конюнктура. Според еколозите, към 30% от нездравословните излъчвания в атмосферата идват точно от колите.
С въвеждането на възбраната Вашингтон става първият щат в Съединени американски щати, който публично не разрешава моторите с вътрешно горене. Той изпреварва Калифорния - щата, в който е основана компанията Tesla и в който се продават и най-вече електрически автомобили. Властите там също готвят сходен закон, само че той би трябвало влезе в действие през 2035 година. Същите период са си сложили и в щата Масачузетс..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР