Американските войски се изтеглиха днес от главната си военна база

...
Американските войски се изтеглиха днес от главната си военна база
Коментари Харесай

Всички американски военни напуснаха базата Баграм в Афганистан

Американските войски се изтеглиха през днешния ден от основната си военна база в Афганистан, заяви американски боен източник, представен от Ройтерс.
Още по тематиката
Базата " Баграм " се намира на 60 км северно от столицата Кабул и бе център на военните интервенции на Съединени американски щати през последните близо две десетилетия.

Напускането въз основата символизира края на задачата на Съединени американски щати в Афганистан. То е разследване от съглашението с талибаните за евакуиране на американските сили от страната след 20 години война. Базата ще бъде предадена на следващия ден публично на афганистанското държавно управление.

През 2001 година армиите на доста страни застанаха зад Съединени американски щати и тогава авиобаза Баграм, намираща се единствено на часове път с кола от афганистанската столица Кабул, бе определена за епицентър на интервенция " Трайна независимост ", означи Асошиейтед прес.

Съединени американски щати, Турция, Англия, Германия и Италия са страните с най-големи военни контингенти в границите на задачата на НАТО в Афганистан, чиято съществена задача е обучаването на афганистанските сили, с цел да може те да подсигуряват сигурността на страната след отдръпването на задграничните войски.

Италия заяви на 30 юни, че изтеглила последните си военнослужещи от Афганистан. Други по-големи контингенти като тези на Испания, Естония и Дания също към този момент напуснаха страната.

Германия, която имаше най-вече военни в Афганистан след Съединените щати, е изтеглила последните си бойци от там, оповестиха на 29 юни ДПА, като се базира на свои източници в Берлин.

След 20 години наличие НАТО разгласи на 29 април, че стартира да изтегля военните си от Афганистан. Това слага началото на интервал на голяма неустановеност за страната, която към момента е обхваната от принуждение, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР