Американските войски, разположени в Европа, ще започнат да изпитват трудности,

...
Американските войски, разположени в Европа, ще започнат да изпитват трудности,
Коментари Харесай

Кристин Уормут: Войските на САЩ в Европа ще имат проблеми, ако не бъде договорена помощ за Украйна

Американските войски, ситуирани в Европа, ще стартират да изпитват компликации, в случай че Конгресът на Съединени американски щати не се съгласи за по-нататъшно финансиране в поддръжка на Украйна. Това съобщи министърът на сухопътните войски на Съединени американски щати Кристин Уормут, оповестява ТАСС. Кристин Уормут е първата жена министър на армията в САЩ.

„ Така че, в случай че този законопроект не бъде признат, всъщност няма да ни останат пари до края на май за прехвърлянето на подразделенията, които сега извършват задача в Европа по застраховане на сигурността “, - сподели тя, по време на чуване в Комитета по бюджетните заеми на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Уормут посочи, че Пентагонът няма да разполага със средства за транспор, напредване на войски и попълване на части. Според нея те няма да могат също да обезпечат присъединяване си в учения в Европа през третото и четвъртото тримесечие на тази година.

Освен това Кристин Уормут означи, че Министерството на защитата на Съединени американски щати има намерение да употребява средствата, поискани от законодателите, за попълване на запасите от американски оръжия, с цел да размени доставените на Киев, както и да инвестира в увеличение на производството на снаряди, по-специално диаметър 155 mm, до 100 хиляди на месец. „ Ще имаме действителни проблеми, в случай че нямаме тези спомагателни средства “, заключи министърката.

Американската администрация по-рано изпрати искане до Конгреса за спомагателни бюджетни средства през фискалната 2024 година, която стартира в Съединени американски щати на 1 октомври, главно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския район. Общо изпълнителната власт, ръководена от американския президент демократ Джо Байдън, иска да получи към 106 милиарда $ за тези цели. 

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Редица републиканци в Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на финансовата поддръжка на Киев. Председателят на Камарата на представителите, републиканецът Майк Джонсън, поредно предупреждаваше за желанието си да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна с по-строгия надзор на южната граница на Съединени американски щати. 

Сенатът, с поддръжката на редица републиканци, одобри различна версия на законопроекта на 13 февруари, предвиждаща отпущането на 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван. Този пакет обаче не съдържа разпореждания за стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати. Майк Джонсън назова южната граница на Съединени американски щати и гарантирането на нейната сигурност „ главен приоритет “.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР