Американските войски напуснаха базата си в района на военно летище

...
Американските войски напуснаха базата си в района на военно летище
Коментари Харесай

В Афганистан: Американски войски спешно напускат най-голямата си база

Американските войски напуснаха базата си в региона на военно летище в провинция Кандахар, което в миналото беше хазаин на най-голямото разполагане на силите на Съединени американски щати и НАТО в Афганистан. Това заяви „ Stars and Stripes ", базирайки се на свои източници и представен от ТАСС.
Изтеглянето на войските, съгласно вестника, е осъществено без никакви формалности и церемонии за прощаване и толкоз преждевременно и скрито, че афганистанските представители, на които съгласно формалните изказвания базата е била трансферирана, е мъчно да посочат точната дата на предаването й.
 Талибаните завзеха регион на 40 км. от Кабул Талибаните завзеха регион на 40 км. от Кабул
Талибаните изтласкаха афганистанските държавни сили и завзеха територия на към 40 километра от столицата Кабул, оповестиха предст...
„ Предаването на летището в Кандахар беше осъществено в съгласуваност с представители на афганистанското държавно управление и нашите афганистански сътрудници от 205-и корпус “, съобщи пред вестника полковник Сони Легет, представител на американската военна коалиция и други страни от НАТО в Афганистан.
Според представител на гореспоменатия 205-и корпус обаче изтеглянето на американците е било цялостна изненада за афганистанците и е било осъществено „ или във вторник вечерта, или в сряда сутринта “ без никаква съгласуваност с локалните управляващи.
„ Те отпътуваха през нощта и сега в Кандахар няма повече американски войски “, сподели пред вестника военният комендант на летището военачалник Фарик Квовахи. Той не посочи за коя нощ приказва.
Въз основа на анонимност американски чиновник по защитата съобщи пред вестника, че " още ден-два " ще има сили от обединението. В разгара на военните дейности в Афганистан в тази база бяха настанени до 30 000 военнослужещи.
 Афганистан в народен печал поради гърмеж до учебно заведение в Кабул Афганистан в народен печал поради гърмеж до учебно заведение в Кабул
Президентът на Афганистан Ашраф Гани разгласи 11 май за ден на народен печал по отношение на гърмежа на 8 май до учебното заведение в Кабул, заяви...
На 14 април 2021 година американският президент Джо Байдън разгласи проектите си за евакуиране на американските войски от Афганистан от май до 11 септември 2021 година Предишната администрация, водена от Доналд Тръмп, подписа спокойно съглашение с талибаните през февруари 2020 година в Доха, съгласно което Вашингтон се ангажира да изтегли своите войски, както и тези на своите съдружници, до 1 май 2021 година Това отклоняване от постигнатите съглашения провокира внезапно, които в действителност обявиха, че в този случай те се смятат за свободни от поетите отговорности по Споразумението от Доха.
Напоследък терористичните офанзиви зачестиха в Афганистан. Последните две се състояха през нощта на 13 май. В резултат на това бяха убити 9 цивилни.
БГНЕС напомня, че последният гърмеж в Кабул избухна преди няколко часа и остави 12 мъртви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР