Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат

...
Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат
Коментари Харесай

Американските войници получиха заповед да напуснат Северна Сирия

Американските бойци в Северна Сирия са получили заповед да изоставен страната, заяви през днешния ден представител на администрацията на президента Доналд Тръмп, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Изпълняваме тази заповед ", сподели въпросният източник, поискал анонимност. Той акцентира, че ще бъдат изтеглени " всички (американски военни), ситуирани в Сирия, като се изключи тези, които се намират в Ат Танф " - база в южната част на тази страна, която е следена от към 150 американски бойци.

Вчера министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър сподели, че до 1000 американски военнослужещи ще бъдат изтеглени от Северна Сирия, само че не посочи дали те ще изоставен въобще страната или просто ще бъдат трансферирани отвън зоните на бойните дейности сред турската войска и кюрдски милиции, отбелязва Франс прес.

Днес Доналд Тръмп съобщи, че Съединените щати няма " да се ангажират в следващата война сред хора, които се бият от 200 години ". " Хората в действителност ли мислят, че ние би трябвало да влезем във война против Турция, която е член на НАТО? ", попита президентът на Съединени американски щати и добави, че " безкрайните войни би трябвало да спрат ".

В същото време Тръмп предизвести, че може да бъдат оповестени тежки наказания против Турция в отговор на военната й атака против кюрдска милиция в Северна Сирия.

" Предстоят тежки наказания против Турция ", написа в Туитър Тръмп, без да даде детайлности.

Малко по-късно американският финансов министър Стивън Мнучин съобщи в Белия дом, че екипът за национална сигурност на президента ще разиска развиването на обстановката. " Очевидно не е прекомерно късно Съединени американски щати да наложат наказания на Турция ", акцентира Мнучин. Той дефинира обстановката като комплицирана и напомни, че Турция е членка на НАТО.

В петък Мнучин разгласи, че Тръмп е разрешил строги наказания против Турция, само че не ги е въвел неотложно.

През осемте дни, откогато беше оповестено изтеглянето на американски войски от турско-сирийската граница, президентът на Съединени американски щати прави спорни изказвания, отбелязва Франс прес.

Тръмп повтаря, че Съединените щати би трябвало да се дистанцират от войните в Близкия изток, само че заплашва Турция с " заличаване на нейната стопанска система ".

Междувременно, запитан до каква степен интервенцията, която Турция организира в Сирия, подхожда на правилото за опазване на териториалната целокупност на страната, Юрий Ушаков, асистент на съветския президент Владимир Путинна, отговори: " Не напълно ", цитира го ТАСС. Представителят на Кремъл също по този начин съобщи, че не знае какви " червени линии " има за Сирия турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР