Американските военни са отменили плановете си за изпитание на междуконтиненталната

...
Американските военни са отменили плановете си за изпитание на междуконтиненталната
Коментари Харесай

САЩ отмениха тест с балистичната си ракета

Американските военни са отменили проектите си за тестване на междуконтиненталната си балистична ракета, разгласи " Ройтерс ".

Агенцията разяснява, че това е опит да се понижи напрежението с Русия.

След като Путин сложи нуклеарните си сили в положение на нараснала подготвеност през февруари, Пентагонът разгласи, че ще отсрочи тестването на ракетата LGM-30G Minuteman III, като съобщи, че двете страни би трябвало да " имат поради риска от неверни калкулации и да подхващат стъпки за понижаване на тези опасности ".

Днес публични представители на Съединени американски щати потвърдиха пред Ройтерс, че са отменили напълно теста. Ан Стефанек, представител на военновъздушните сили, съобщи, че решението е взето по същите аргументи, заради които пробата е бил отсрочен.
 Путин подреди учения на стратегическите нуклеарни сили на Русия
Путин подреди учения на стратегическите нуклеарни сили на Русия

Изстрелват ракети от подводници и далекобойни самолети

Промяната на графика за ракетните тествания на американските сили е противоречива. Американският сенатор Джим Инхоф, водещ републиканец в сенатската комисия по въоръжените сили, изрази през месец март отчаяние от забавянето на теста , който съгласно него е от решаващо значение за гарантиране на успеваемостта на американското нуклеарно въздържане.

Джефри Люис, откривател на ракетните технологии в Центъра за проучване на неразпространението на оръжия на Джеймс Мартин (CNS), омаловажи въздействието на анулацията.
 Стратегическите нуклеарни сили на Съединени американски щати се подготвяли за война с Русия
Стратегическите нуклеарни сили на Съединени американски щати се подготвяли за война с Русия

Това твърди съветско интернет издание

" Извършването на тестванията има своята стойност, само че не мисля, че пропускането на един тест в огромната скица на нещата е в действителност огромен проблем ", сподели Люис, като добави, че Minuteman III е извънредно благонадежден .

Ядреният ракетен комплекс Minuteman III е основна част от стратегическия боеприпас на американската войска и има обхват от над 6 000 благи (над 9 660 км) и може да се движи със скорост от към 15 000 благи в час (24 000 км/ч).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР