Американските военни потвърдиха в ранните часове на сутринта, че йеменските

...
Американските военни потвърдиха в ранните часове на сутринта, че йеменските
Коментари Харесай

Хусите нападнаха товарния кораб Pinocchio в Червено море

Американските военни потвърдиха в ранните часове на сутринта, че йеменските бунтовници хуси са изстреляли две ракети против товарния транспортен съд Pinocchio в Червено море, само че увериха, че няма жертви или вреди, оповестява.

„ От 08:50 до 12:50, подкрепяните от Иран терористи хуси изстреляха две противокорабни балистични ракети от региони, следени от хути против плаващия под либерийски байрак търговски транспортен съд Pinocchio. Ракетите не са улучили плавателния съд и не се оповестява за ранени или вреди “, сподели Обединеното командване на американските военни за района на Близкия изток (CENTCOM).

По-рано хусите оповестиха посредством своя боен представител Яхя Шари, че са атакували това, което те описаха като " американския " контейнеровоз Pinocchio в Червено море.

Йеменското придвижване Ансар Аллах ( " Поддръжници на Бога " ), по-известно с фамилното име на фамилията на водачите си, също съобщи посредством представителя на Шари, че ще ескалира дейности от този темперамент, в символ на взаимност с палестинците в Ивицата Газа.

В своето изказване, оповестено посредством X (Twitter), CENTCOM също означи, че американските сили са унищожили, по време на шест удара „ при самозащита “, отдалечено ръководена безпилотна подводница и 18 противокорабни ракети в региони, следени от неговите хуси. Йемен.

Атаките на бунтовниците, които управляват съвсем целия северен Йемен, принудиха огромните корабни компании да спрат корабите си в стратегически значимия район, който преди войната обхващаше 12-15 % от международната търговия.

Въздушни удари, приписвани на американските и английските сили, против пристанища и градове в Западен Йемен убиха минимум 11 души и раниха 14 други нощес, сподели представител на интернационално приетото държавно управление на страната, което е подкрепено от Саудитска Арабия.

От средата на януари въоръжените сили на Съединени американски щати и Англия неведнъж започнаха бомбардировки против позиции или оръжейни системи на хусите, с цел да предотвратят офанзиви против интернационалните кораби в Червено море и Аденския залив.

Смъртоносният обстрел пристигна дни след първите смъртни случаи на моряци от ракетен удар на хусите по търговски транспортен съд и първото поглъщане на търговски транспортен съд от различен удар на хусите. Те се организираха и на първия ден от Рамадан, свещеният месец на пост и молитва за мюсюлманите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР