Американските власти засилиха натиска върху европейските изпълнители на газопровода Северен

...
Американските власти засилиха натиска върху европейските изпълнители на газопровода Северен
Коментари Харесай

САЩ засилват натиска върху Европа за „Северен поток-2“

Американските управляващи ускориха натиска върху европейските реализатори на газопровода „ Северен поток-2 “ и ги заплашват с „ дълготрайни “ последствия, в случай че продължат да вземат участие в плана. Това заяви немският вестник „ Ди Велт “, базирайки се на свои източници.
Според вестника, американските чиновници са почнали двустранни диалози посредством видео връзка с представители на изпълнителите на „ Северен поток-2 “ от Германия и други европейски страни. От страна на Съединени американски щати в тях взели участие общо 12 чиновници от три министерства: Държавния департамент, Министерството на финансите и Министерството на енергетиката.

Източниците на вестника означават, че американската администрация е “дала са се разбере, че желае да предотврати завършването на газопровода”.

Камарата на представителите на Съединени американски щати във вторник утвърди проектобюджета за защита за идната фискална година (започваща в страната на 1 октомври), който задължава администрацията да ускори глобите върху газопровода „ Северен поток-2 “ и „ Турски поток “. Става въпрос за налагането на ограничавания против задгранични лица, които способстват доста за продажбата, отдаването чартърен или обезпечаването на средства за полагане на тръби за построяването на „ Северен поток-2 “ и „ Турски поток “.

Проектът “Северен поток-2” включва построяването на две линии на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от брега на Русия през Балтийско море до Германия. Към днешна дата „ Северен поток-2 “ е 93% приключен. Спирането в осъществяването на плана се дължи на обстоятелството, че в края на декември 2019 година заради американските наказания швейцарската компания Allseas спря работата по построяването на газопровода и изведе своите машини.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР