Американските власти са свързали подкрепяни от Северна Корея хакери с

...
Американските власти са свързали подкрепяни от Северна Корея хакери с
Коментари Харесай

САЩ: Севернокорейски хакери стоят зад кражбата на криптовалути за $615 млн.

Американските управляващи са свързали подкрепяни от Северна Корея хакери с огромната кражба през март на криптовалути на стойност 615 млн. $ от играещи известната онлайн игра Axie Infinity.

Играта разрешава на геймърите да печелята криптовалути, като играят или търгуват с аватарите си.

Хакерската офанзива евентуално е една от най-големите в историята на криптовалутите.

Щатските управляващи са свързали пробива в сигурността с група на име Lazarus, за която се счита, че е следена от бюрото за разузнаване на Северна Корея.

"Нашето следствие удостовери, че Lazarus Group и APT38, свързани със Северна Корея, стоят зад кражбата, " се споделя в изказване на ФБР.

Lazarus Group се прочу през 2014 година, откакто беше упрекната в хакерска офанзива против Sony Pictures, при която открадна и разгласява конфиденциални данни.

От групата упорстваха Sony да изтегли идния по това време филм „ Унийствено изявление “ - сатирична комедия за проект за нападение против севернокорейския водач Ким Чен Ун.

Работна група към Организация на обединените нации, която следи глобите по отношение на Северна Корея, упрекна Пхенян, че употребява крадени средства, с цел да поддържа програмата си за създаване на нуклеарни и балистични оръжия, като метод да заобикаля интернационалните наказания.

В отчет на армията на Съединени американски щати от 2020 година се споделя, че хакерската стратегия на Северна Корея датира най-малко от средата на 90-те години, като подразделението за водене на кибервойни наброява 6 000 души и е известно като Бюро 121. То развива активност от няколко страни, включително Баларус, Китай, Индия, Малайзия и Русия.

Според анализаторската компания Chainalysis, севернокорейски хакери са откраднали цифрови активи на стойност близо 400 млн. $ при минимум седем офанзиви против платформи за криптовалути през 2021 година, като това е една от най-успешните им години.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР