Американските власти разрешиха избрани доставки на комуникационни услуги за Иран,

...
Американските власти разрешиха избрани доставки на комуникационни услуги за Иран,
Коментари Харесай

САЩ позволиха на Илон Мъск да пусне интернет на протестиращите в Иран

Американските управляващи позволиха определени доставки на информационни услуги за Иран, заяви Министерството на финансите на Съединени американски щати в петък, на фона на искане на американския бизнесмен Илън Мъск услугата му Starlink да получи изключение от глобите на Иран, с цел да даде на протестиращите против държавното управление в Ислямската република сателитен интернет, оповестява CNN .

" Генералният лиценз позволява възмездни или безплатни услуги за износ и реекспорт, непосредствено или посредством трета страна от Съединени американски щати или американско лице, където и да се намира то, на информационни връзки в Иран посредством интернет “, се споделя в известието.

Освен това е позволена доставката на програмен продукт за даване на тези информационни услуги.

Във вторник Мъск разгласи желанието си да изиска от американските управляващи да създадат изключение от антииранските наказания за неговата услуга Starlink.

Starlink е сателитна мрежа от ново потомство, предопределена да обезпечи широколентов достъп до интернет по целия свят. В неделя SpaceX на Мъск изстреля 54 спътника Starlink в орбита и компанията към този момент има над 2300 спътника Starlink с повече от половин милион дейни клиенти.

Първоначалният проект беше да бъдат изстреляни 12 000 спътника Starlink, само че компанията е подала поръчка за изстрелване на още 30 000. Връзката със Starlink няма да бъде налична за жителите на Русия, Китай, Беларус, Иран, Афганистан и Северна Корея, демонстрира картата на покритие, оповестена на уеб страницата на мрежата.

Starlink към този момент се употребява сполучливо от Въоръжените сили на Украйна, които получиха оборудването след нашествието на Русия на 24 февруари тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР