Американските власти пречат на работата на най-популярния опозиционен журналист и

...
Американските власти пречат на работата на най-популярния опозиционен журналист и
Коментари Харесай

На Тъкър Карлсън му липсва надеждност за интервю с Путин

Американските управляващи пречат на работата на най-популярния опозиционен публицист и не му разрешават да интервюира съветския президент Владимир Путин. Така наподобява обстановката съгласно самия публицист Тъкър Карлсън. Американските управляващи имат съображение да се притесняват от сходно изявление. Но това не значи, че би трябвало да се има вяра на Карлсън.

“Ще изчакаме и ще забележим ”. С тези думи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на въпроса дали съветският президент Владимир Путин може да даде изявление на американския публицист Тъкър Карлсън.

Преди това Карлсън сподели, че желае да направи такова изявление, само че държавното управление на Съединени американски щати „ го спряло “. „ Помислете за това “, предизвести той читателите на швейцарското списание “Велтвохе ”.

Тук има доста за размисъл. Доскоро Тъкър Карлсън беше най-популярният политически коментатор в Съединени американски щати - и към момента се счита за един от най-влиятелните консерватори в Америка.

Преди началото на предизборната акция в Съединени американски щати Карлсън беше уволнен от “Фокс Нюз ” и се опита да му забранят професионални действия, оказвайки напън върху алчността. Журналистът продължи да получава доста пари по договорните отговорности на телевизионния канал, само че някогашният му шеф смяташе всяко негово наличие за извънредно, принадлежащо единствено на телевизионния канал - той не го изяждаше самичък и не го даваше на други.

Телевизионният канал не съумя изцяло в това. Но в този момент Тъкър Карлсън, строго видяно, е просто блогър, който приказва на платформа X по покана на нейния притежател Илън Мъск.

Въпреки това Карлсън към момента се гледа от милионна аудитория. Това му обезпечава статут, а този статут му разрешава да интервюира висши чиновници. Унгарският министър председател Виктор Орбан, да вземем за пример, не подцени сходна опция.

Карлсън се опитваше да се срещне с Владимир Путин дълго време - още преди началото на СВО и по времето, когато работеше във “Фокс ”. Информацията за това е изтекла от анонимни хора в медиите и, както счита самият Карлсън, те са я получили от персоналната му преписка, открита от Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати.

АНС отхвърли наблюдаване на телевизионния водещ, само че по-късно абсурдът работи в интерес на Карлсън. Ако това е най-уличаващото нещо, което може да се извади от персоналната преписка, той е надали не светец: каквито и да са връзките сред Русия и Съединени американски щати, опита да вземе изявление от президента е просто работа за публицист.

Карлсън не посочи: в този момент, като приказва за пречки от държавното управление, същият случай ли има поради или някой по-скорошен?

Както и да е, нито през 2021 година, нито в този момент администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън можеше да хареса концепцията за сходно изявление.

Карлсън остро подлага на критика персонално Байдън, „ ястребовата “ политика на Съединени американски щати по отношение на Русия и помощта за Украйна за сметка на американските данъкоплатци.

Най-вероятно той може да откри общ език с Владимир Путин, а съветският президент може да бъде извънредно безапелационен в изявленията за задгранични медии (включително американски).

Като цяло Белият дом има учредения да се притеснява от тяхното съдействие. Това ще удостовери на десетки милиони американци това, което към този момент подозират: външната политика на Вашингтон е жестока, разточителна и неефективна.

Но по американските стандарти да попречиш на публицист да прави активността си е още по-лошо. Това е голям скандал, закононарушение и мотив за импийчмънт - втори след този, който Конгресът преглежда сега.

От Държавния департамент към този момент обявиха, че нямат визия кой е могъл да попречи на Карлсън да беседва с Путин и по кое време тъкмо се е случило това. Може би прикриват управляващите, може би в действителност не знаят.

Или може би нищо не се е случило. Карлсън не е човек, на който би трябвало да се има вяра за всичко.

Той умее да споделя неприятната истина за американските управляващи и е много пореден във възгледите си. Случва се обаче истината за управляващите да не е задоволително неприятна, с цел да реализира задачите на Карлсън - да държи публиката си нащрек. С една дума, реклама.

Понякога той преформулира казаното от други хора, с цел да го направи по-скандално. Понякога това съществено изкривява смисъла на казаното.

Например, конгресменът демократ Джейми Ръскин е много противен човек, един от русофобите на Капитолийския рид, само че той въпреки всичко не призоваваше за заличаване на Русия поради нейните обичайни православни полезности, както в миналото го перефразира Карлсън.

Една от формалните аргументи, заради които “Фокс ” смъкна основната си звезда от ефир, бяха претенциите за накърняването на известност за милиони долари от компании, обслужващи президентските избори в Съединени американски щати. Съдилищата ги удовлетвориха, само че телевизионният канал, а не Карлсън, трябваше да заплати.

Но още по-показателни са други каузи по други въпроси, които юристите на канала въпреки всичко завоюваха. Линията на отбрана беше следната: това е Карлсън, той „ утежнява създателя “ и не може да се приема безусловно.

Така че към този момент няма да даваме изявление. Самата дефиниция „ държавното управление на Съединени американски щати ме спря “ (когато Карлсън искаше да интервюира Путин) допуска доста друг набор от вероятни дейности както от страна на Карлсън, по този начин и от страна на държавното управление на Съединени американски щати.

Консервативният „ повествовател на истината ” към този момент е бил улавян да „ украсява ” дейностите на съперниците си и да употребява подмятания там, където звучат по-интригуващо от истината. В неговия случай в действителност си коства да изчакаме и да забележим: може би това не е акт на цензура, а просто американски блогър, който по този метод моли за изявление от съветския президент.

Както сподели Дмитрий Песков, в миналото още веднъж ще пристигна време за диалог сред президента на Русия и американски публицист, само че в този момент в Съединените щати „ надали някой е в положение да схване трезво разбора на Путин за обстановката, неговата визия за бъдеще. ”

Карлсън може би би могъл. Но във всеки случай такова изявление е по-необходимо за него, в сравнение с за Русия и нейния президент.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР