Американските власти отложиха влизането в сила на новото означение Произведено

...
Американските власти отложиха влизането в сила на новото означение Произведено
Коментари Харесай

САЩ отложи етикетирането на стоките от Хонконг с `Произведено в Китай` |

Американските управляващи отложиха влизането в действие на новото обозначение " Произведено в Китай " на стоките, внасяни от Хонконг.  Това заяви през днешния ден хонконгското радио RTHK, базирайки се на министъра на търговията и икономическото развиване на Хонконг Едуард Яу.

Заповедта за маркировка " Произведено в Китай " върху хонконгските артикули излезе преди две седмици и трябваше да влезе в сила от 25 септември. Яу обаче съобщи, че Вашингтон е забавил заповедта си до 9 ноември по искане на представители на комерсиалния бранш.

Износът на Хонконг за Китай възлиза на към 3-4 милиарда хонконгски $ (39 милиарда долара) през 2019 година Само към 1,2% от него е вътрешна продукция, демонстрират данни на Отдела за броене и статистика на Хонконг. Почти 80% от пратките са реекспорт от Китай за Съединени американски щати.

Изискването за ново етикетиране беше направена поради изпълнително разпореждане от юли на президента на Съединени американски щати   През юли Тръмп подписа и декрет за анулация на привилегированото състояние на Хонконг в двустранната търговия със Съединени американски щати. Действието бе в резултат на китайския Закон за националната сигурност, който разпали митинги в Хонконг заради тълкуването, че той лишава специфичния статут на административния регион на Китайската национална република.

Яу изясни, че се надява нещата да се успокоят след президентските избори в Съединени американски щати през ноември. 

На въпрос на публицист дали би било по-добре за китайско-американските връзки, в случай че демократът Джо Байдън завоюва президентските избори в Съединени американски щати, той отговори, че се надява на здрав разсъдък.

" Има задоволително взаимни ползи за всички нас, с цел да работим за подобряването на личната си общественост и на нашата стопанска система ", сподели още Яу.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР