Американските въоръжени сили проведоха ракетни изпитания като част от учения

...
Американските въоръжени сили проведоха ракетни изпитания като част от учения
Коментари Харесай

Ново напрежение в Черно море: Изстреляни са американски ракети

Американските въоръжени сили организираха ракетни тествания като част от учения на НАТО, стреляйки от Румъния в стратегически значимото Черно море.

Това се случва посред напрежение по границите на Русия.

Медии оповестиха в сряда, че повече от 130 бойци и 30 единици военно съоръжение са били намесени в ученията на НАТО, които се организираха.

При тези учения две напреднали оръжейни системи изстреляха ракети по цели във водата.
Пусковите устройства за мобилните артилерийски ракети М142 бяха пренесени по въздух от американските бази в Германия до Румъния особено за тези учения.

Списание Форбс отрази интервенцията от близо и означи, че "това се случва единствено на 440 километра през Черно море от румънския бряг до Крим ".

От списанието спекулират по отношение на логиката зад решението на Вашингтон да изпитва оръжейните си системи толкоз покрай Руската федерация.

Според тях "армейските установки за М142 летящи от и към Румъния съставляват сериозна и непредвидима опасност за съветските сили в този район ".

Обсегът на ракетните установки е към 300 километра, което алармира, че американските сили може би ще ги употребяват с цел да ударят уреди в Крим, който се реинтегрира в Русия през 2014 година.

В сряда, заместник-началникът на Публичната камара на Крим, Александър Форманчук предизвести репортерите, че съветските въоръжени сили са разположили съвременна техника на полуострова.

Той съобщи, че тази техника ще обезврежда "всяка изненадваща ракетна офанзива ".

Александър Форманчук добави, че ученията на американците се вписват в по-широка наклонност на ескалация.
"Провокациите против Крим станаха по-редовни ", съобщи той.

"За страдание, ставаме очевидци на в допълнение утежняване на интернационалните връзки и интернационалната обстановка. И тематиката за Крим е стандартна причина за ескалацията на сходни провокации ", изясни Форманчук.

Новините идват на фона на утежняването на дипломатическите връзки сред двете страни, откакто във вторник Русия заяви, че американският флотски ескадрен миноносец "Джон Маккейн " е бил прихванат на два километра дълбочина в съветските териториални води в Тихия океан.

това се е случило покрай Владивосток, столицата на съветския Далечен Изток.

Ескадреният миноносец от клас Удалой, "Адмирал Виноградов " е следвал компактно американския военноморски съд и го е предизвестил, че ще бъде потънал, в случай че не напусне залива Петър Велики.

Американският флот отхвърли рецензиите на Москва за набега си в съветски води. Американците обявиха, че бойният им транспортен съд е работил по по този начин наречената интервенция за независимост на навигацията.

Освен това, американски представители разкритикуваха "прекомерните морски искания на Русия " към въпросната територия.
Решението на Вашингтон едностранно да се изтегли от редица съглашения и сделкти за оръжеен надзор също по този начин подхрани напрежението с Русия.

През 2019 година, Белият дом разгласи, че ще се изтегли от Споразумението за нуклеарни оръжия със междинен обхват, което не разрешава тестването и разполагането на някои типове ракети.

Съединените щати тогава упрекнаха Москва, че нарушава изискванията на съглашението, което Русия отхвърли.

По-рано този месец Америка терминира присъединяване си в Споразумението за отворените висини от Студената война, което позволяваше взаимни въздушни разследващи полети.

Целта на това съглашение беше да се разсейват страховете по отношение на напредването на военна техника и нуклеарни оръжия.

Отново, от американския Държавен департамент размахаха пръст към Русия за неуспеха на пакта, макар че цялостните елементи на хипотетичните нарушавания на съглашението към момента не са изнесени обществено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР