Американските стратегически бомбардировачи отработват тактиката за нанасяне на ракетни ядрени

...
Американските стратегически бомбардировачи отработват тактиката за нанасяне на ракетни ядрени
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Бомбардировачи на САЩ отработват тактиката за нанасяне на ядрени удари срещу Русия

Американските стратегически бомбардировачи отработват тактиката за нанасяне на ракетни нуклеарни удари против Русия. Това сподели министърът на защитата Сергей Шойгу на Руската федерация, оповестява

„ През последния месец са осъществени към 30 полета покрай границите на Руската федерация, което е 2,5 пъти повече от същия интервал на предходната година “, сподели министърът по време на диалози с китайския си сътрудник Вей Фънхе.

През 2020 година са били осъществени 22 полета над Охотско море, до момента в който година по-рано са били единствено три.

Министърът разяснява още, че този месец, по време на учението Global Thunder, 10 бомбардировача са отработвали разновидността за потребление на нуклеарни оръжия против Русия съвсем по едно и също време от западна и източна посока. Максималното разстояние от границата беше 20 километра. Той добави, че по време на излетите екипажите на американските самолети също упражняват постигане на линията на потребление на крилати ракети с конвенционален удар.

„ Във всички случаи нашата противовъздушна защита навреме откри американските стратегически бомбардировачи, откри непрестанен мониторинг и приложи ограничения за попречване на произшествия “, съобщи министърът.

Според него сходни дейности съставляват опасност освен за Русия, само че и за Китай, заради което координацията на двете страни се трансформира в стабилизиращ фактор в международните каузи. Развитието на сходно взаимоотношение е изключително значимо в подтекста на възходяща геополитическа турбуленция и увеличение на конфликтния капацитет.

По-рано Financial Times писа, че американски сътрудници, в това число Обединеното кралство, Германия, Франция и Япония, упорстват Съединени американски щати да се откажат от прехода към политика за възбрана за първа приложимост на нуклеарно оръжие. Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели, че Москва към момента няма причина да има вяра, че Вашингтон може да преразгледа политиката си по този въпрос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР