Американските собственици на Ливърпул от Фенуей Спортс Груп (ФСГ) са

...
Американските собственици на Ливърпул от Фенуей Спортс Груп (ФСГ) са
Коментари Харесай

Слух на Острова: Собствениците на Ливърпул искат да продадат клуба

Американските притежатели на Ливърпул от Фенуей Спортс Груп (ФСГ) са оповестили клуба за продажба. Новината бе обявена първо от профилираното издание " The Athletic ".

Финансовите компании Голдман Сакс и Морган Стенли към този момент са натоварени със задачата да проучат пазара в търсене на предложения. Според " The Athletic " има вид, в който договорка няма да бъде направена, само че британският футболен клуб се чака да бъде прекомерно апетитна хапка за евентуални вложители, най-много поради триумфите си в последните няколко години.

" В последно време имаше няколко смени на собствеността на клубове от Висшата лига и клюки за такива. Не е изненадващо, че ние постоянно сме питани за положението на собствеността на Ливърпул ", обявиха в изказване от ФСГ.

" ФСГ постоянно получава запитвания за това трети страни да се снабдят с акции на Ливърпул. И преди сме казвали, че при подобаващите условия ние бихме обмислили промяната на собствеността, в случай че това е в полза на Ливърпул.

ФСГ остава изцяло предан на постигането на триумфи от Ливърпул както на терена, по този начин и отвън него ", показаха още от американската компания.

Клубът от " Анфийлд " бе закупен от ФСГ през октомври 2010 година, когато капиталовата компания закупи акциите за сумата от 300 милиона лири от притежателите Джордж Джилет и Том Хикс.

Наскоро Челси бе продаден за сумата от 4,250 милиарда лири, тъй че предстоящата сума за акциите на Ливърпул се чака да бъде сходна на тази.
 Бутрагеньо: Ливърпул е доста сложен съперник, само че ние сме Реал (Мадрид)
Бутрагеньо: Ливърпул е доста сложен съперник, само че ние сме Реал (Мадрид)

" Ще се срещнат два клуба с огромна история "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР